Serdivan Belediyesi Fikir ve Sanat Akademisi yetkilileri, çalışmalarını Fikir ve Sanat Akademisi bünyesinde gerçekleştiren Serdivan Çocuk Akademisi’nde geleceğin fikir ve sanat insanlarının yetiştiğini belirttiler.

Serdivan Çocuk Akademisi’nin, Milli Eğitim ders müfredatından bağımsız bir anlayış ile hareket ettiğini belirten yetkililer, 5 - 6 -  7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrencilere yönelik eğitim faaliyetlerinin profesyonel eğitimciler tarafından yürütüleceğini ve burada çocukların  gündelik hayatta veya okullarda görmedikleri hat, ebru sanatı, âdâb-ı muaşeret, edebî düşünce ve sayısal düşünce gibi derslerle buluşacaklarını belirttiler.

Yeni kulüpler

2014’ün güz dönemindeki faaliyetlerine yenilerini de ekleyen Serdivan Çocuk Akademisi, bu eğitim döneminde geleneksel sanatlara daha fazla ağırlık verecek. Daha çok sayıda çocuğun geleneksel sanatlar faaliyetlerine katılabilmesi için bu dönem geleneksel sanatların ders saat sayısı arttırılacak. Ayrıca bahar döneminde çocuklar güz döneminden farklı olarak iki değil üç kulüp seçebilecek. Çocuk Akademisi’nde bu dönem ilk kez çocukların görsel kabiliyetlerinin gelişimi için fotoğraf, resim ve kısa film programları ve el işi dersleri de olacak.

serdivan_cocuk_akademisi2-002.jpg

Okul eğitimlerine destek

Mevcut programı ve eğitim anlayışı ile Serdivan Çocuk Akademisi’nin bir dershane mantığında hareket etmediğini belirten akademi yetkilileri, ancak çalışmalarda çocukların okul başarılarının da unutulmadığını söylediler. Bu kapsamda Serdivan Çocuk Akademisi, haftanın her Cuma günü çocuklar için etüt günü düzenleyecek. Randevu sistemi ile işleyecek etüt uygulamasında, etütlerden istifade etmek isteyen öğrenciler öncesinde hangi okul dersi ile ilgili yardım talebi olduğunu belirtecek ve randevu alacak. Sonrasında ise o dersin öğretmeni tarafından öğrenciyle etüt çalışması gerçekleştirilecek.

Bütün çocukların akademisi

Geçen dönem olduğu gibi bu dönem de Serdivan Çocuk Akademisi’ne katılabilmek her hangi bir şart aranmayacak. Tüm ortaokul öğrencileri Serdivan Çocuk Akademisi’nden ücretsiz olarak istifade edebilecek.

Güz dönemi öğrencileri kayıt yenileyebilecek

2014’ün güz döneminde Akademi’ye kaydını yaptıran öğrenciler bu dönem de kayıtlarını yenileyerek Çocuk Akademisi’nden yararlanabilecek. Kayıt yenileyecek öğrencilerin yanı sıra ilk kez müracaat edecek olan öğrencilerin de velisiyle birlikte bir adet nüfus cüzdan sureti ve bir adet vesikalık fotoğrafla 28 Şubat Cumartesi gününe kadar Serdivan Çocuk Akademisi’ne başvuru yapabilecekleri belirtildi. 

serdivan_covuk_akademisi3.jpg