Her sayısında farklı konu ve konukları sayfalarına taşıyan, şehrin kültür ve sanat gündemine ışık tutan Serdivan Ajans; yeni sayılarında Yüksek Mimar Seda Özen Bilgili ve Ressam Serap Ekizler Sönmez ile röportajlarına yer verdi.

Geçmiş ile aramızda olan ilişkiyi kaybedersek bilgiyi de kaybederiz
Ülkemizin dünyadaki en çeşitli sivil mimarlık örneklerine sahip olduğunu dile getiren Seda Özen Bilgili, bu çeşitliliğe sahip çıkılarak hayata kazandırmamız gerektiğini vurguluyor. Yeraltı ve yerüstünün kıymetinin anlaşılması için entelektüel birikim sağlanması gerektiğini belirten Özen Bilgili, bu değerlerin anlaşılmasında felsefe ve sosyoloji öğreniminin büyük rol oynadığına dikkat çekiyor.

Usta kalem Yusuf Kaplan’ın Üç Turgut Cansever: Düşünür, Mimar, Bilge başlıklı yazısında düşünce hayatımıza mimarinin ufkunu kazandıran bilge mimarı anlatıyor.

Sanat eseri, düşüncenin madde ile dışavurumudur
Ressam, geometrik desenler uzmanı Serap Ekizler Sönmez ile geometrik desenleri bilim ve sanat ekseninde değerlendirildiği bir söyleşi gerçekleştirilirken, sanatçı özellikle İslam sanatının bilimden ayrı değerlendirilmemesi gerektiğine değiniyor.

Biyografi köşesinde hocaların hocası Orhan Okay’ın hayatı, eserleri ve edebiyat görüşüne yer verilirken, Ortadoğu köşesinde İsrail’in nükleer silah stratejisi ve bunun dünya üzerinde oluşturduğu tehdit algısından bahsediliyor.

Serdivan Kültür İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; müzik, sanat, biyografi, yorum, söyleşi ve fotoğraf köşelerinin yanı sıra politika, güncel konular ve teknoloji bölümleri de yer alan Serdivan Ajans’ın bu sayısının da yine dopdolu olduğu belirtilirken, isteyen herkesin aylık şehir kültürü gazetesini Serdivan Belediyesi’nden veya Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nden ücretsiz olarak temin edebileceği ifade edildi.