MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 5-6-7 ve 8. sınıf düzeyindeki öğrenciler için tüm illerde yazdırılan 'Şehrimiz' adlı ders kitabı için İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu önderliğinde kurulan ekip, çalışmalarını tamamlayarak hazırlanan ders kitabını Bakanlığa teslim etti.

Yapılan çalışmayı değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, çalışmanın bir ekip başarısı olduğunu vurgulayarak; “Haftada iki ders saati olarak planlanan 'Şehrimiz Sakarya' seçmeli dersi ile çocuklarımızın kendi illerinin üretim, kültür, sanat ve coğrafi kapasitesini keşfetmesi, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemeklerini, oyun ve folklorunu tanıması, yaşadığı şehri geliştirip güzelleştirmeleri adına bir farkındalık oluşturacağını düşünüyorum” dedi.

Yazımı tamamlan Sakarya kitabının tarihî, kültürel, sanatsal, coğrafi özelliklerinin, ticari faaliyetlerin ve şehrimizde yetişen önemli şahsiyetlerin öğrenilmesine rehberlik edeceğini ifade eden Durmuş; “Eğitim, spor, müzik ve medya gibi konulara da değinilen ortaokul 5-6-7 ve 8. sınıf düzeyindeki öğrencilerimize yönelik öğretim materyali olan ‘Şehrimiz Sakarya’ kitabının hazırlanmasında emeği geçen ve bu çalışmaya katkı sunan yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.