5 ve 6. sınıf öğrencilerine elektriğin güvenli kullanımı, elektrik enerjisinin verimli kullanılarak tasarruf edilmesi slaytlarla yapılan sunum ve video filmlerle öğrencilere anlatıldı. Öğrencilerin elektrik arıza ihbarı yaparken SEDAŞ’ı ve 186 nolu telefon hattını aramaları gerektiği de ifade edildi.

Enerji tasarrufu kültürü için eğitim

Elektriğin güvenli kullanımı ve enerji tasarrufu konularında öğrencilerin bilgilenmeleri ve bilinçlenmeleri sağlandı. SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü, İş Güvenliği Müdürlüğü ve Şebeke Operasyon Müdürlüğü çalışanlarının işbirliği içinde gerçekleştirdiği çalışmada, enerji tasarrufu ve iş güvenliği kültürünün küçük yaşta çocuklara aşılanması hedeflendi. Minik tüketicilere, elektrik enerjisini çevremiz, geleceğimiz, hem kendi, hem de ülkemizin bütçesi için verimli kullanmamız gerektiği, kendi kaynaklarımıza dayalı enerji üretiminin önemi hakkında bilgiler verildi.

Led ve tasarruflu ampul kullanılması, evlerimize aldığımız elektronik ve elektrikli ev aletlerinde A Sınıfı cihazlar kullanılması, kullanılmayan cihazların fişinin çekilmesi, buzdolabının kapağının uzun süre açık tutulmaması, fırının çalışırken kapağının sık sık açılmaması, ütünün veya tost makinasının erken fişten çekilerek yine kullanılması, elektrik süpürgesi çöp haznesinin sık sık temizlenmesi, kombinin düşük derecede çalıştırılması ve oturduğumuz binaların dış cephesinin yalıtım malzemesi ile giydirilmesi, pencerelerde çift cam kullanılması gibi örnekler verilerek bu şekilde de enerjiden tasarruf sağlanabileceği, SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan tarafından sunum eşliğinde minik öğrencilere anlatıldı.

İş güvenliği kültürü için eğitim

Öğrencilere ayrıca elektriğin güvenli kullanımı hakkında da çarpıcı bilgiler verilirken, gösterimi yapılan çizgi filmle elektrikle yapılan çalışmalar sırasında dikkat edilecek hususlar konusunda bilgilenmeleri sağlandı. SEDAŞ İş Güvenliği Uzmanı Pınar Kaya tarafından bilgilendirilen öğrencilere Şebeke Operasyon Vardiya Amiri Fatih Öztürk, elektriğin güvenli kullanımı için ev ve işyeri tesisatlarında kaçak akım rölesi olması gerektiği, cihazların kullanım kılavuzuna uygun olarak kullanılmaları ve kabloların ayakaltına bırakılmaması ile evdeki küçük çocuklar için prizlere güvenlik kapağı takılarak elektriğin kullanılması gibi pratik bilgileri öğrencilerle paylaşıldı. İş güvenliği kültürüne katkı sağlayacak bilgileri dinleyen ve kendilerine yapılan sunumu izleyen öğrenciler, merak ettikleri konularda sorular sorarak bilgi aldılar.  Minik öğrenciler ve öğretmenler, sunumlar gerçekleştiren SEDAŞ çalışanlarına teşekkür ettiler.