Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Karaman Geçici Eğitim Merkezi’de eğitim gören sığınmacı öğrenciler karne sevinci yaşadı. Karaman Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Ali Çiydem,  280 öğrencinin karne sevinci yaşadığını ve öğrencilerin bu merkezde sadece eğitim görmediğini aynı zamanda bir aile ortamı kazandıklarını belirtti.

280 öğrenci

Ali Çiydem, “Karaman Geçici Eğitim Merkezi 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinde İHH, KADEM ve Milli Eğitim'in ortak protokolü ile hayata geçmiş bir projedir. Bu merkezde eğitim gören öğrencilerimiz Suriye'den geldiklerinde dil problemi nedeniyle Türk okullarına gidemeyen ve evlerinde bekleyen öğrenciler. Merkezimizde toplam 280 öğrenci öğrenim görüyor. Bizler sadece eğitim öğretim değil içinde bulundukları savaş travmasını da atlamalarını sağlayıcı görevini de üstleniyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkçe dil desteği

Çiydem, “Çocuklarımıza burada hem kendi dilerinde Arapça eğitim verirken, hem de ülkemizin eğitim sistemine entegre olabilmeleri için Türkçe dil desteği sağlıyoruz. Çocuklarımız buradan çıktıktan sonra okullarında eğitimlerine devam edebilecekler. Bu merkez eğitimlerine ara vermiş çocuklardan oluşuyor. Biz öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmesi için bir köprü rolü üstleniyoruz. Bugünde ara tatile girerken çocuklarımız bir dönem boyunca görmüş oldukları eğitimlerin karşılığını karnelerinde gördüler. Ve bu okulda hepsi gerçekten de mutlu” diye belirtti. Hamza Abodabas, “Karneyi aldım çok mutlu oldum. Arkadaşlarımla çok mutluyum. Buradan ayrılmak istemiyorum. Tatilde arkadaşlarımla hep oyun oynayacağız. Öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.