Yeni eğitim öğretim yılını büyük bir coşkuyla karşılayan sığınmacı öğrenciler, okullarına kavuşmanın heyecanı içinde derslerini işledi. Karaman Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Ali Çiydem, “Merkezimizde 4 yaştan 16 yaşa kadar ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul düzeyinde toplam 246 sığınmacı öğrenci eğitim görüyor. Bu anlamlı eğitimlerin devam etmesine kaynak sağlayan Büyükşehir Belediyesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İHH ve KADEM’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye belirtti.

'Başarılar diliyorum'

Ali Çiydem, “Öğrencilerimiz yeni dönemi büyük bir coşkuyla karşıladı. Yaz tatilinde okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine büyük özlem duymuşlar. Bizler burada verdiğimiz eğitimle onların yaralarını sarmaya, yaşadıkları acıları bir nebze olsun unutturmaya çalışıyoruz. Savaştan kaçıp yeni bir hayat kuran çocuklarımıza ve ailelerine umut olmayı diliyoruz. Kardeşlerimizin en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak için var gücümüzle çalışmaya yeni dönemde de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

246 öğrenci

Çiydem, “Merkezimizde 4 yaştan 16 kaşa kadar ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul düzeyinde toplam 246 sığınmacı öğrenci eğitim görüyor. Karaman Geçici Eğitim Merkezi bizler için bir okuldan daha fazla anlama sahip. Çünkü yalnızca sığınmacı ailelerin çocuklarına değil bizzat ailelerimize de eğitimler sunuyoruz. Bu merkez sunduğumuz öğretimle bir okul, KADEM vasıtasıyla Suriyeli kadınlara dönük aile eğitimlerimizle bir sosyal yaşam merkezi, İHH eliyle yapılan sosyal yardımlarla ise bir yardımlaşma merkezi görevi göruyor” diye konuştu.