SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, öğretim elemanları, iş dünyasından temsilciler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Dünyanın çeşitli ülkelerinde mühendis yetiştiren kurumlardan biri olan teknoloji fakülteleri, üniversitelerin sanayi ile işbirliğini arttırmak ve uygulamaya yönelik yetkin mühendisler yetiştirmek amacı ile kurulmuştur. Teknoloji Fakültesi mezunu öğrencilerimiz diplomalarında mühendislik mezunu ibaresi bulunmaktadır ve gerekli meslek odalarına kayıtlarını yaptırabilirler. Bu sorunun çözümünde katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Uygulama becerisi yüksek mühendisler yetiştirmeyi Teknoloji Fakültesi olarak misyon edindiklerini belirten Dekan Prof. Dr. Sarıbıyık, “ Türkiye’de mühendislik eğitiminde yeni bir yaklaşım ortaya koyan Teknoloji Fakülteleri misyonuna desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara, birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarımıza ve uygulama eğitiminde bulundukları kurumda bizi en iyi şekilde temsil eden öğrenci arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, gönlünüzce bir gelecek, sağlıklı ve başarılı bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

Mezun olan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Mezun olan öğrencilerimize mesleki yaşamlarında başarılar diliyorum. İş hayatına atıldığınız zaman göreceksiniz ki Sakarya Üniversitesi, toplan mezunu 160 bine ulaşan geniş bir aile. Yeni mezun arkadaşlarımın, yapacağı önemli çalışmalarla, Sakarya Üniversitesi’nin değerlerini yükselteceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin son on yılda teknolojik açıdan önemli bir atılım gösterdiğini belirten Rektör Elmas, “Türkiye’nin koyduğu önemli hedefler var. Bu hedeflere ulaşmasında, geleceğimizin inşasında teknik elemanlara ihtiyaç var ve sizlere büyük bir vazife düşüyor. Ülkemiz insanının biraz daha disiplin ve sistematik çalışmaya ihtiyacı var. Bunu başarırsak dünyada yarışamayacağımız ülke yok. Bu çalışmalarda katkısı bulunan herkese ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bölümlerinde derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Teknoloji Fakültesi dönem birincisi Melike Nur Mermer’e,  Rektör Elmas plaket ve hediye takdim etti. Melike Nur Mermer’in mezuniyet kütüğüne plaka çakmasının ardından Teknoloji Fakültesi İnşaat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Celal Apay öğrencilere mühendislik yemini ettirdi. Tören, mezun olan öğrencilerin keplerini fırlatması ile sona erdi.