Sağlık Yüksekokulu’nun SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından mezun olan öğrenciler, isimleri tek tek okunarak sahneye çağırıldı ve tören konuşmalarına geçildi.

Konuşmaların ardından Hemşirelik ve Ebelik bölümlerinde dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi. Mezun öğrenciler diplomalarını ve belgelerini yüksekokul öğretim elemanlarının elinden aldı. Mezun öğrenciler ve ailelerinin büyük sevinç yaşadığı tören, kep atışının ardından sona erdi.  

Eğitim Fakültesinde tören

SAÜ Hendek Eğitim Fakültesinin kep töreni ilçe stadında coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Törene, Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Hendek Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Dekan Yardımcısı Alpaslan Okur, öğrenciler ve veliler katıldı. Konuşmaların ardından eğitim öğretim boyunca başarılı olan öğrencilere belgeleri verildi. Program kep atma törenin ardından sona erdi.

“Hedefe ulaşmada mezunlarımızın katkısı olacak”

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi’nde de mezuniyet töreni düzenlendi.

SAÜ Beden Eğitimi ve Sağlık Yüksekokulu Stadı’nda düzenlenen törene SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Atilla Arkan, SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende dereceye girenlere belgeleri takdim edildi. Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Jeofizik Mühendisliği Bölümünden mezun olan kardeşi Merve Erdoğan’a tören diplomasını vererek tebrik etti. SAÜ Mühendislik Fakültesi’ni 2014-2015 eğitim yılında dönem birincisi olarak tamamlayan Abdo Tokgözoğlu’na Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Dekan Prof. Dr. Orhan Torkul, dönem ikincisi olan Ezgi Şenol’a Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ve Prof. Dr. Musa Eken, dönem üçüncüsü Ahmet Karaboğa’ya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve Prof. Dr. Atilla Arkan belge ve hediyelerini takdim etti.