SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa Tansel Cavit Kulak konuşmacı olarak katıldı. Bir mühendisin sahip olması gereken nitelikler ve iş dünyasının mühendislerden beklentileri bilgiler veren Kulak, iş yaşamındaki tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.

Üniversite eğitimi sırasında alınan teorik eğitimin önemine vurgu yapan Kulak, “Elimde bir fırsat olsa tekrar  üniversitede okumak isterim. Hayatın en güzel evresi bence üniversitede geçirilen yıllar. Burada bulunduğunuz süre içinde alacağınız eğitim çok önemli. Aldığınız bilgileri, öğrendiğiniz programları iş hayatına aktardığınız zaman başarılı bir mühendis olursunuz. Tabi birde eğitim hayatınız sırasında yapacağınız stajlar ve iş yeri uygulamaları başarınız için büyük rol oynayacak” şeklinde konuştu.



İyi bir mühendiste olması gereken özelliklerden bahseden Kulak, analitik ve çözüm odaklı düşünebilme, yaratıcı olma, sorumluluk sahibi olma, iletişim becerilerine sahip olma olduğunu söyledi. Kulak, “Eğer koyduğunuz bir hedefte başarısız olduysanız, yeni bir hedef koyma şansına sahip olursunuz. Yöneticilik hayatımda birçok krizlerle karşılaştım, örneğin ekonomik krizler. Atlattığımız her kriz bize yeni bir krize girme hakkı verir. Çünkü biz o krizi atlatamasaydık yeni bir krize giremez batardık. Olaylara bu açıdan bakarsanız pozitif düşünmüş olursunuz” dedi.
Etkinliğin sonunda Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ergen, Kulak’a sertifika ve hediye takdim etti.