Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Vakfı Anadolu Lisesinin Geleneksel Bilgi Yarışması “Vakfın Yıldızları Yarışıyor” 2’inci bölümü çok çekişmeli ve heyecanlı geçti.

6'şar öğrenciden oluşan 6 grubun heyecanla yarıştığı Bilgi Yarışması’nda Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da genel kültür sorusu olarak soruldu ve tüm öğrenciler doğru yanıtladı.

20 sorunun sorulduğu bilgi yarışması başlamadan önce bir konuşma yapan Anadolu Lisesi müdürü Yunus Emre Ersoy; “Önce İlini, ilçeni ve bulunduğu çevreyi öğrenci iyi bilmeli” diyerek, düzenlenen bilgi yarışması, münazara gibi etkinliklerin öğrencilerin sosyal ve kültürel alanda gelişimlerini artırmanın yanı sıra Akademik başarıyı da olumlu beslediğini ve bu amaçla çalışmalara önem verdiklerini söyledi.

Büyük bir heyecanın yaşandığı bilgi yarışmasının sonunda 12’inci Grup en yüksek puanı alarak birinci oldu. Yarışmayı dört grup eşit puanla tamamlayınca finale kalacak üçüncü grup ek sorularla belirlendi. Son derece heyecanlı geçen son sorularla finale katılacak üçüncü grup belirlendi. Başarılı olan üç grup önümüzdeki günlerde gerçekleşecek finalde 1’inci bölümün galibi üç grupla yarışacak. Vakıf Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Vahdettin Sevinç in oldukça önemsediği yarışmanın finali heyecanla bekleniyor.