Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi 6-8 Mart 2016 tarihleri arasında Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından gerçekleştirilen akreditasyon sürecini başarıyla tamamladı. Değerlendirme sonucunda, Teknoloji Fakültesinin tüm bölümleri (Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Metalurji-Malzeme Mühendisliği) akredite olmaya hak kazandı. Alınan akreditasyon sayesinde öğrencilerinin diplomalarında EUROACE etiketi yer alacak.

Kazanılan başarı ile SAÜ Teknoloji Fakültesi’nin uluslararası standartlarda Mühendislik Eğitimi verdiği tescillendiği gibi, öğrencilerinin yurt dışında da tanınabilirliği resmileşmiş oldu. Ayrıca SAÜ Teknoloji Fakültesi Türkiye’deki Teknoloji Fakülteleri arasında akreditasyon alan ilk fakülte olma unvanını sağlayarak bir ilke de imza atmış oldu.

“Teknoloji Fakültesi 7+1 eğitim modeli ile sektörde güçlü”

Teknoloji Fakültesi’nin en önemli farkındalıklarından biri olarak görülen 7+1 Eğitim Modeli farkını gösterdi. Sektörle işbirliği, öğrencilerin istihdamı ve mesleki eğitimleri açısından büyük katkı sağladığı belirtilen 7+1 Eğitim Modeli göz doldurdu.

Akreditasyon heyecanı

Sakarya Üniversitesi’nin, tüm bölümlerin akredite olması konusundaki hedefine emin adımlarla ilerlediğini belirten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitede akredite program sayısının 40’a ulaştığını açıkladı. Kazanılan başarıların üniversitedeki eğitim kalitesini de önemli ölçüde arttırdığını belirten ve akreditasyon çalışmalarının hızla devam edeceğini ifade eden Prof. Dr. Elmas,  Sakarya Üniversitesi adına, Teknoloji Fakültesi’ni ve bölümlerini başarılarından dolayı tebrik etti.

“Birlikte güçlüyüz”

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin akreditasyon programına başvuran ve bu süreci başarıyla tamamlayan Türkiye’deki ilk ve tek Teknoloji Fakültesi olduğunun altını çizdi. Bu anlamda alınan akreditasyonun üniversite ve fakülte için önemli olmasının yanı sıra diğer Teknoloji Fakülteleri için de ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

Başarının, işbirliği içinde hareket edilen tüm iç ve dış paydaşların katkılarıyla kazanıldığını dile getiren Prof. Dr. Sarıbıyık, “Açmış olduğu yeni ufuklar, vermiş olduğu destek ve teşviklerle sayın Rektörümüze, yapıcı yaklaşımları, özverili çalışmaları ve objektif değerlendirmeleri için saygıdeğer MÜDEK takım başkanları ve değerlendiricilerine, öğrencilerimize ve mesai kavramına bakmaksızın özverili bir biçimde bu süreçte çalışan personelimize, bizlerle her daim birlikte olan kamu kurum ve STK temsilcilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.