SAÜ Devlet Konservatuvarı mezuniyet töreni SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, SAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Hatice Selen Tekin, akademisyenler, öğrenciler ve velilerin katılımı ile SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve mezun olan öğrencilerden Fatma Gürecioğlu’nun yönettiği İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni, Sakarya Üniversitesi ve Devlet Konservatuvarı tanıtım filmlerinin gösterimi ile devam etti.

Töreninin açılış konuşmasını yapan SAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Hatice Selen Tekin, mezun olan öğrencileri tebrik etti. Konservatuvar eğitiminin özel yetenek gerektiren bir eğitim olduğunun altını çizen Prof. Tekin, “Konservatuvar eğitiminin özel yetenek gerektiren, öğrencilerin birebir eğitim aldığı özel bir eğitim kurumudur. Üniversite çatısı altında almış olduğunuz bu eğitim, hayatınızın sonuna kadar size eşlik edecektir. Bizler sizlere bilgiler vermeye çalışırken sizlerden de çok şey öğrendik. Bundan sonraki yaşamınızda, burada edindiğiniz bilgiler doğrultusunda bilim sanat ve estetizmden kopmadan ulusal değerlerimizi gelecek kuşaklara aktaracağınıza ve çağın gerektirdiği entelektüel bireyler olacağınıza hiç kuşkum yok. Sizleri ve kıymetli ailelerinizi tebrik ediyor, sevgi ve saygı ile selamlıyor, bundan sonraki yaşamınızda sonsuz başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı SAÜ Devlet Konservatuvarı birincisi Demet Uygun’a okul birinciliği hediyesi ve plaketi, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken ve SAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Hatice Selen Tekin tarafından takdim edildi.

Törende daha sonra mezun öğrencilerden oluşan Mezuniyet Korosu bir konser verdi. Öğr. Gör. Tuncay Kardaş’ın yönetimindeki koroya piyanoda Arş. Gör. Hacı Bekir Kurşunet’in eşlik etti. Koronun seslendirdiği şarkılarla izleyiciler keyif dolu dakikalar yaşadı.

Daha sonra SAÜ Devlet Konservatuvarı birincisi Demet Uygun, mezun olan öğrencilere mezuniyet yeminini ettirdi. Tören öğrencilerin keplerini fırlatması ile sona erdi.