Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından, öğrencilerde su tasarrufu ve kullanımına yönelik farkındalık oluşturmak, gelecek nesillere bilinç kazandırmak amacıyla düzenlenen Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleri, Namık Kemal Ortaokulu ile devam etti. Eğitim kapsamında öğrencilere, SASKİ’nin alanında uzman personelleri tarafından su kaynaklarının önemi, doğru kullanımı ve atıksuların arıtılması konularında bilgiler verildi. Her eğitim sonunda olduğu gibi “Su Müfettişi” ilan edilen öğrencilere SASKİ tarafından hazırlanan eğitim çantaları hediye edildi.

Tüm insanlık için çok önemli

Eğitimin ardından açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Ferdi Tanrıver, “SASKİ'nin başlatmış olduğu bu uygulamayı takdir ediyorum. Suyun bilinçli kullanımı sadece ülkemizin ya da şehrimizin sorunu değil, tüm dünyanın sorunudur. Dünyanın birçok coğrafyasında içilebilir su ile ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Okulumuzda da bu eğitimin çok faydalı olacağını düşünüyorum. ‘Damlaya damlaya göl olur’ atasözüyle yola çıkarak bilinçlenen öğrencilerimizin, evlerinde, ortak yaşam alanlarında ve eğitim gördükleri okullarda su tüketimine dikkat edeceklerine inanıyorum. Bu eğitimlerin her yıl düzenli olarak sürmesini temenni ediyorum. Çünkü tüketim toplumuyuz ve doğal kaynaklarımız oldukça önemli. Tüm insanlık olarak tedbirli ve bilinçli olmamız gerektiğine inanıyorum. Verilen eğitim oldukça etkili olacaktır.  SASKİ'ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Daha duyarlı olacaklar

Fen Bilgisi Öğretmeni Emel Canbaz, 'Verilen eğitimi çocuklar için oldukça verimli buldum. Çocuklarımızın bilinçli olmaları için çok gerekli bir eğitim verildi. Konularımız gereği derste anlatsak da kurumsal olarak SASKİ'den ve bu işin uzmanları tarafından böyle bir seminer verilmesi çok etkili olacaktır. Çocukların ilgisi bu yönde fazlaydı.  Eğitimden sonra derslerde, okulda ve aile içinde dikkatli olacaklardır. Verilen eğitimlerin öğrencilerimiz üzerinde fazlaca bir etkiye sahip olduğunu kesinlikle söylemeliyim. Artık suyu israf etmeden, gereksiz kullanımlarda, sular açık bırakıldığında eskisinden daha dikkatli ve duyarlı olacaklarına eminim. Çalışmalarından dolayı SASKİ'ye teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.