İki haftadır Sırbistan’ın Niş kentinde Amerika Belgrad Büyükelçiliği ve Balkan Trust For Democracy tarafından finanse edilen, CYE 018’in koordinatörlüğünde devam eden, “Leadership For Local Change” (Yerel Değişim İçin Liderlik)  programı sona erdi. Program kapsamında Sırbistan,Bulgaristan,Makedonya ve Roman Toplulukları’nı temsilen farklı kurum ve kuruluşlar temsil edilirken, Sakarya’dan Türkiye’yi temsilen Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneği –KADİGEN(S)- Başkanı Serhat Kılıç ve Uluslararası Proje Koordinatörü Uğur Ağırbaş katıldı.

15 aylık gibi kısa bir geçmişe sahip bir dernek olmasına rağmen yaptıkları çalışmalar ve geliştirdikleri ortaklıklar sayesinde Sakarya’nın güvenini kazanan gençler yine Sırbistan’da gurur kaynağı oldu.2 hafta boyunca liderlik, girişimcilik ve toplumsal değişim konularında eğitim alan Sakaryalı gençler eğitim sonunda hazırladıkları iş ve sosyal proje planı sunumu ile göz doldurdular. Programın son günü her katılımcı iş ve proje planlarının sunumunu gerçekleştirdikten sonra diploma töreni gerçekleştirildi.

KADİGEN(S)’in uluslararası proje koordinatörü Uğur Ağırbaş’ın proje tasarımı yenilikçi ve farklı bakış açısıyla basın mensuplarının dikkatini çekti. Sunum sonrası Niş Medya Merkezi’ne röportaj veren Uğur Ağırbaş projesi hakkında merak edilenleri cevapladıktan sonra; “Sırbistan ortağımızla kurulduğumuz günden itibaren projeler geliştiriyoruz. Yazın hem Niş’te hem de Sakarya’da diğer ülkelerin de katılımıyla projelerimiz olacak. Umarız burada da geliştirdiğimiz projeleri hayata geçirme imkânı bulabiliriz” dedi.

Eğitimin son günü kapanış seremonisinde söz alan KADİGEN(S) başkanı Serhat Kılıç ise Türk El Sanatları ile Kültürlerarası Diyalog ve Sosyal Girişimcilik Proje Tasarımının sunumunu gerçekleştirdi. Proje için farklı fonları araştırdıklarını belirten Serhat Kılıç, 2 haftalık çok verimli bir eğitim dönemi geçirdiklerini, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini, burada kurulan dostlukların ve işbirliğinin artarak devam etmesini dilediklerini belirtti.