Erasmus+ proje değerlendirmesinde, ülkemizden 5000’e yakın başvurunun yapıldığı Okul Eğitimi KA101 projelerinin kabul sıralamasında Sakarya ili, projesi en çok kabul edilen 7. il olarak dikkat çekti.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Kapsayıcı Eğitimde Yenilikçi Eğitim Ortamları Tasarlama Sürecinde Avrupa Vizyonu KA101 projesi 56.524,00€ hibeyle onaylandı. Proje kapsamında ilimizdeki 10 okulumuzda Kapsayıcı ve Yenilikçi Öğrenme Ortamları ile ilgili Finlandiya ve Avusturya’da eğitim faaliyetleri yürütülecek.

Yine Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında başvurusu gerçekleştirilen Gençlik alanında 20.580,00€ luk KA105 projesi “Dokun, Değiştir, Yaşat” projesi ile 6 farklı ülkeden gelecek gençler geri dönüşüm üzerine farkındalık çalışmaları gerçekleştirecek ve atık malzemelerden özgün tasarımlar üretecekler.

Türkiye Ulusal Ajansı’nca desteklenen bu projelere ilave olarak farklı ülkelerde yedek listelerde bulunan Hendek ilçesinden okul eğitimi alanında 2 projeyle, 1 yetişkin eğitimi projesinin de hibe alması bekleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş; “Proje, ciddi bir emek ve ekip işidir. Bu konuda gayretlerini esirgemeyen ve fedakarlıkla çalışmalarını zirveye taşıyan tüm öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Sakarya’da bu denli geniş bir başarının ilk kez elde edilmesi gurur verici. Proje konularına baktığımızda 2023 Vizyonu’nun hedeflediği içeriklere dair projeleri görüyoruz. Bunun Sakarya’nın başarısına ivme katacağı muhakkak. Akademik, sosyal, kültürel alanda Erasmus+ Projelerinin kazanımlarını bu projelerle kurumlarımıza yansıtmak için elimizden geleni yapacağız. Yaygınlaştırma faaliyetlerini yakından takip edip destekleyeceğiz. Yine Sakarya Eğitim Akademisi kapsamında verilen AB Proje Hazırlama Eğitimleri ve Danışmanlıklarının bu başarıda etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Kazanılan başarıda büyük rol üstlenen ArGe Ekibimizi de yürekten kutluyorum” dedi.