Sakarya’nın yanısıra, İstanbul, Düzce, Bilecik ve Kocaeli illerinden de öğretmenlerin katıldığı zirve organizasyonu ve yoğun katılımıyla herkesin takdirini kazandı.

Söyleşiler ve atölye çalışmaları olarak iki bölümde gün boyu gerçekleştirilen SEİZ’in açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenledikleri eğitim zirvesine Pazar günü olmasına rağmen yoğun katılım gösteren tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Farklı yöntemler kullanarak sınıflarındaki eğitimlerde öğrencilerin yüreklerine dokunan öğretmenlerin katıldığı zirvede 43 atölye çalışması yapıldı. Programda Tasarım Beceri Atölyeleri, Becerikli Kaşifler, eTwinningproje sergileri de beğeniyle izlendi.

Sakarya Eğitimde İnovasyon Zirvesinin sabah bölümünde “Eğitimin Geleceği Geleceğin Öğretmeni” temalı söyleşilerde;MEB’in seçtiği çizgi ötesi on öğretmenden biri olan Sezer Ortadağ’ın ‘Eğitimde Çağın Ritmini Yakalamak’ başlıklı konuşması, Troll Öğretmen Hulusi Çakır’ın ‘Gülümsemek Bulaşıcıdır’, ‘Eğlenirken Öğrenen Özgüvenli Çocuklar’ başlıklı konuşması, Yarının Öğretmenleri Yarışmasında Türkiye Birincisi seçilen Caner Sarıoğlu’nun ‘Yeni Nesil Öğretmen Olmak’, ‘Eğlenmeyi Öğren-Öğrenmeyi Öğret’ başlıklı konuşması ilgiyle dinlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, söyleşileriyle büyük alkış alan Türkiye’nin en başarılı öğretmenlerini fark yaratan çalışmaları nedeniyle tebrik ederken,tasarım beceri atölyeleri konusunda Türkiye’de bir marka haline gelen Okul Mimarı kuruluşunun sahibi Şeref Oruçoğlu’nada ilimiz eğitimine katkıları nedeniyle teşekkür etti.

SEİZ’e katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten öğretmenler sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarında;“Her şey harikaydı. Son zamanların en güzel eğitim zirvesiydi. Mesleğini çok seven, sınıflarındaki çocukları geleceğe hazırlamak için özveriyle çalışanöğretmenlerin buluştuğu etkinlik muhteşemdi. Öğretmene, öğrenciye, veliye büyük değer veren İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Fazilet Durmuş’un liderliğinde Sakarya eğitimi hızlı bir ivme kazanmaya devam ediyor. Salonu tıklım tıklım dolduran öğretmenlerin heyecanla ve zevkle her etkinliğe katılması, içten gülüşleri muhakkak yarın sınıflara yansıyacaktır. Her şey için çok teşekkürler” değerlendirmelerinde bulundular.