Kıbrıs’ın en iyi üniversitelerinden Uluslararası Final Üniversitesi’nde misafir edilen öğrenciler çok verimli bir eğitim dönemi geçirdiler.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Öğrenim Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler ile aslen Sakarya Akyazılı olan uzman Elif Çoruhlu’nun yakından ilgilendiği öğrencilerimiz on beş gün süren Yaz Dil Okulu’nda yabancı dil eğitiminin yanı sıra üniversitenin hazırladığı sosyal aktivitelere katıldılar. Yoğun İngilizce eğitiminin uygulandığı yaz okulu programından çok memnun kaldıklarını belirten Sakaryalı öğrenciler bu fırsatı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve KKTC’deki tüm ilgililere çok teşekkür ettiler.

Yaz Okulu kapsamında ilk kez Kıbrıs’a giden öğrenciler Kuzey Kıbrıs’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezme imkanı buldular. Dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda yaşıtlarıyla tanışıp arkadaş olan Sakaryalı öğrencilere yaz okulu sonunda Uluslararası Final Üniversitesinden katılım belgesi ve sertifika verildi.

Yaz Okulu eğitimleri sırasında öğrenciler KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Uluslararası Final Üniversitesi Rektörlüğünü de ziyaret etti. Ziyarette öğrencilerle Kıbrıs izlenimleri konusunda sohbet eden Ziya Öztürkler amaçlarının KKTC’deki yükseköğretim faaliyetlerini tüm dünya ülkelerindeki öğrencilere tanıtmak olduğunu kaydetti. KKTC ve Sakarya ili arasındaki eğitim işbirliğini önümüzdeki süreçte daha farklı projelerle sürdürmek düşüncesinde olduklarını belirten Öztürkler, KKTC’de yükseköğretime Türk öğrencilerin ilgisinin her yıl artmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Ercan Havaalanında hemşehrimiz Kuzey Kıbrıs’ta uzman olarak görev yapan Elif Çoruhlu’nun karşılamasıyla başlayan programı en güzel şekilde tamamlayan Sakaryalı öğrencilerin yaz okulu faaliyetlerine KKTC’de yayınlanan gazeteler geniş yer verdi. Öğrencilerimiz KKTC’den mutlu ve güzel hatıralarla ilimize döndüler.