Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra;  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, müdür yardımcıları, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, kurum amirleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul yöneticileri katıldı.

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, tüm belediyeler olarak yeni eğitim-öğretim yılına hazırlıklı olduklarını belirtirken, Milli Eğitim Müdürü Töre de, çocuklarımızın, gençlerimizin bu yıl da huzurlu ve başarılı olmaları için her türlü tedbirleri hem kendi teşkilatları içinde aldıklarını hem de diğer kurumlarla istişare ettiklerini belirtti.

Yayınlanan genelge ile çocuk ve gençlerimizin güvenli, huzurlu bir ortamda eğitim dönemi geçirmeleri için okullarda alınan güvenlik tedbirlerine bu yıl da devam edileceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Bu toplantının yapılmasındaki en büyük neden, İçişleri Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın müştereken yaptıkları dış güvenlikle ilgili bir protokol anlaşması. Bu yıl yaklaşık 180 bin genç evladımız okullara gidecek, bu büyük bir potansiyel. Eğer bu gençliğimizi her türlü tehlikeden uzak, iyi bir eğitimle, Allah korkusu olan, kul hakkına riayet eden donanımlı insanlar olarak yetiştirebilirsek; geleceğe daha fazla güvenle bakabilir ve endişe etmeyiz. Ancak zararlı alışkanlıklara yakın, her türlü tehlikeli olaylarla kaynaştırıp ve güzel bir eğitim veremeyip değerlerine bağlı olmayan bir nesil yetiştirirsek; o zaman burada olmamızın bir anlamı kalmayacaktır. Onları gelecek adına iyi bir birey ve insan olarak yetiştiremezsek ve en önemlisi hırsız, haydut, ahlaksız, kul hakkından çekinmeyen insanlar gelip bizim yerimize oturursa; geleceğimiz de o durumla şekillenecek ve berbat olacaktır.

Bundan dolayı birçok kötü niyetli, ahlaksız, ırz düşmanı, zararlı alışkanlıkları ve madde bağımlılığını teşvik edip pazarlamak ve para kazanmak isteyen insanlar için, okul ve okul çevreleri büyük bir potansiyele sahip. O kadar genci bir arada bulacak başka bir imkanları yok ki. Bundan dolayı okul çevrelerinde iyi bir önlem alıp, çocuklarımızı okulun dışı ve çevrelerinde servisleriyle evlerine güvenli bir şekilde getirip götüremezsek, biz de görevimizi yapmamış oluruz.

İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde; çevresi yoğun olan 1. sınıf tehlike ve tehdit olabilecek okulların anında Valilik ve Belediyelerin özellikle kamera sistemi konusunda çalışmalar yapıp Emniyet Müdürlükleri ile entegre edilerek 24 saat gözlenmesini isteniyor. Dolayısıyla eğitim-öğretim sadece Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürü, Okul Müdürü, öğrenci ya da velinin görevi değil, bu bütün Milletimizin işi ve herkes görevli bu konuda. Sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir gelecek demektir. Sağlık kavramında ise sadece beden sağlığından bahsetmiyoruz. Aynı zamanda akıl ve ruh sağlığı, alışkanlıklar, bizi biz yapan değerlere bağlı olmak da son derece önemlidir” dedi.

Evlatlarımıza ve gençlerimize sahip çıkmanın geleceğimize sahip çıkmak olduğunu beyan eden Vali Balkanlıoğlu, hem yöneticilerimizin hem de Vatandaşlarımızın, geleceğimize sahip çıkmak için kendisini bu konuda görevli addetmesi ve ‘Bu konuda biz de sorumluyuz’ demesi gerektiğini ifade etti.