Elmas, "Son yıllarda hızla gelişen üniversitemiz, yeni bir eğitim yılına giriyor. Üniversitemiz 3500 akademik ve idari kadrosu, yen kayıt yaptıran ön lisans,  lisans, yüksek lisans, doktora ve yabancı 20 bin öğrencisi ile toplam 86 bin öğrenci sayısına ulaşmıştır.Bu dönemde de öğrencilerimizin kampüs içi ve dışında uygun ortamlarda eğitim öğretimini devam ettirmesi, alanlarında çok iyi bilgi beceri ve yetkinliklerle donatılarak, üniversite sonrası  her alanda başarı elde etmeleri, yetkin ve daima yenilikçi bireyler olmalarını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Aktif öğrenme

İş dünyası ve hızla gelişen dijital ortam, yükseköğretim sisteminin dönüşümünü zorunlu kılmakta olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Muzaffer Elmas, değişime açık, becerili, yeniliklere kolay adapte olacak çalışanlara ihtiyaç duyulmakta olduğunu belirtti. Elmas,“Tekdüze ders anlatma veya çalışma yöntemiyle bu ihtiyaçlar artık karşılanamayacaktır. Dijital çağın bu kadar hızlı gelişmesi, eğitim-öğretim sistemindeki öğrenme unsurunu hem öğrenci hem de öğretici açısından çeşitlendirmekte ve öğrencinin daha aktif olduğu sisteme doğru yönelmesini zorunlu kılmaktadır. Buradan hareketle, Sakarya Üniversitesi olarak, gelişim ve değişime kayıtsız kalmayarak, yeni öğrenme sistemine geçtik” ifadelerini kullandı.

Dünyada yükseköğretim sisteminde gelinen son noktada sınıfta hocaların öğrencilere sadece bilgi aktarması, başka bir deyişle bilgi transferi devri kapandığını da söyleyen Prof. Dr. Elmas,“Bu konuda sistemimizi kurduk. Arayüzlerle dokümanların öğrencilere ulaştırılması, öğrencilerin işlenecek konulara hazır gelerek, sınıfta tartışma, konuları değerlendirme, grup çalışması, sunum gibi öğrencinin daha aktif olacağı ortamları hazırlıyoruz. Sınıf dışı öğrenme ortamları günümüzde eğitim-öğretim için çok önemli bir konuma ulaştı. Kantinleri, yurtları, hatta kafeleri de eğitim-öğretimin 7 gün sürdürüldüğü ortamlara dönüştürmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Tüm bölümler akredite olma yolunda

Sakarya Üniversitesinin, temellerinin atıldığı 1970 yılından bu yana, hemen her alanda dünya standartlarında eğitim veren bir üniversite konumuna geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Elmas, Yükseköğretim alanında dünyada yaşanan gelişmeleri ve değişimleri yakından izlemekte ve örnek uygulamalar yapmakta olduklarını söyledi.

Sakarya Üniversitesi, eğitim alanında, Avrupa Birliği tarafından verilen AKTS Etiketi ve Diploma Eki Etiketini ikinci kez alan tek üniversite olduğunun altını çizdi. Elmas, “Üniversitemiz ve bölümleri dünyanın herhangi bir kuruluşundan akredite olmaya hazır durumdadır. Ayrıca dünyanın saygın ödüllerinden biri olan “EFQM Mükemmellik Ödülü” ile başarısının kalıcılığını belgelemiştir” dedi.

Özgür üniversite ortamı
Yeni eğitim-öğretim yılına son zamanlarda meydana gelen terör saldırıları dolayısıyla biraz buruk girdiklerini de belirten Rektör Elmas,“Ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu hedef alan bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Sakarya Üniversitesinin tüm paydaşlarıyla birlikte farklılıkları zenginlik sayan, özgürce yaşanan bir akademik atmosfer içinde olma kararlılığını sürdürmeye, böylesi kaos ortamlarında birliği ve kardeşliği korumaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Yeni eğitim-öğretim döneminde, yeni hedeflere erişmek için çalışmaların devam edeceğini belirten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yeniden birlikte olmanın sevincini ve heyecanını yaşadıklarını dile getirerek yeni gelen öğrencileri tebrik etti, tüm öğrencilere başarılar diledi.