Merkezden sorumlu Şube Müdürü Yüksel Hamzaoğlu ve ekip üyeleriyle bir araya gelen Durmuş’a, Ölçme Değerlendirme Merkezi’nin yürüttüğü çalışma ve faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgi sunuldu.

Ortaokul ve ortaöğretim düzeyindeki tüm resmi ve özel öğretim kurumlarının kazanımlarını, öğrenim düzeylerini bilimsel ölçütlere uygun, standart ölçme araçlarıyla ölçen, elde edilen verilerin analizlerini yapan, bu analizler ışığında kurumsal ve kitlesel başarıyı elde etmeye yönelik yöntem ve stratejiler geliştirilmesine katkı sağlayan Ölçme Değerlendirme Merkezi, eğitim öğretim yılının ilk döneminde il genelinde ortaokul 6 ve 7. Sınıflarla ortaöğretim kurumlarının 9 ve 10. Sınıflarının ortak sınavlarını başarıyla gerçekleştirdi.

396 okulda öğrenim gören öğrencilerin 12 farklı dersten ortak sınavlarını 69 farklı kitapçıkta bin 380 orijinal soru sorularak başarıyla tamamlayan Sakarya Ölçme Değerlendirme Merkezi, Raporlama faaliyetiyle de ders bazlı okul, ilçe ve il karnesi oluşturarak öğrencilerin eksik yönlerinin tespit edilmesine ve destekleme yetiştirme kurslarında telafi edilmesine katkı sağlıyor.

Alanlarında uzman bir ekibin görev yaptığı Ölçme Değerlendirme Merkezi’nin faaliyetlerinin önümüzde dönemde daha etkin bir şekilde devam edeceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sakarya ÖDM’nin yeni ölçme tekniklerinden örnekleri tüm öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunarak ilimizdeki eğitim öğretim faaliyetlerine yeni bir ivme kazandırdığını ifade etti. Durmuş, ölçme değerlendirme merkezinde eğitin bir adım ileriye gitmesi için fedakarca görev yapan tüm eğitimcilere, öğretmenlere ve personele teşekkür etti.