SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ ve Yönetimine yeni görevlerinde başarılar dileyen Milli Eğitim Müdürü Durmuş, nitelikli istihdam için kaliteli bir mesleki eğitimin gerekliliğine vurgu yaparak bu konuda SATSO ile işbirliğinin devamlılığını temenni etti.

Başkan Altuğ, gelişen ve büyüyen Sakarya’nın her alanda iddialı olması gerektiğini vurgulayarak  “İhracatta ilk 7 de olan bir ilin, eğitimde de aynı başarı seviyesinde olması gerekiyor. Kişiler değil makamlar ve yapılan işler kalıcı olmalı. İlimizde sanayi ve eğitim işbirliği çerçevesinde yapıcı ve ihtiyaca yönelik projeler geliştirilmesi önem arz ediyor. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüzle başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise Sakarya’da eğitim alanında geniş çaplı bir stratejik plan hazırlanmasının gerekliliğine vurgu yaparak “ Türkiye’de en fazla nüfus artışının olduğu illerden birisi Sakarya. bu anlamda ilimizin eğitiminin masaya yatırılması gerekiyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bir eylem planımız olmalı. Eğitim sıralamasında ilimizi en iyi noktalara getirmek için tüm paydaşlarımızla ortak paydada buluşarak hizmet etmek amacındayız” diye konuştu.