Gerçekleştirilen online toplantıda, SAİTEM ekibinin Dünya 3.lüğü elde ettiği Shell EcoMarathon Otonom Programlama Yarışması ve aynı yarışmanın “Pist Dışı Ödülleri” kategorisinde ekibin şehir için konspet araç tasarımında Avrupa 2.liği başarılarından konuşuldu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, geçtiğimiz aylarda SAİTEM ekibi tarafından üretilen EVrim3 Sauto aracına altın sponsor olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın, ekibin bu araçla Shell EcoMarathon Otonom Programlama Yarışması’nda elde ettiği Dünya 3.lüğü ve Avrupa 2.liği başarılarına katkı sunmuş olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Başkan Altuğ, “Topluluğun çalışmaları, başarıları sadece bizleri değil tüm şehrimizi ve ülkemizi gururlandırıyor. Bu başarıların devamı adına bizler her zaman destek olmayı sürdüreceğiz. Şehrimizdeki otomotiv alanına sahip olan meslek liselerimizdeki öğrencilerimiz de sizleri örnek alarak bir araç tasarlamak ve yarışmalara katılıp sizler gibi başarılar elde etmek istiyorlar. SAİTEM kendisinden sonraki nesle başarılı bir örnek oluyor. Ulusal ve uluslararası alanlarda birçok başarı elde etmiş ve etmekte olan SAİTEM ekibini tüm SATSO camiası adına yürekten kutluyorum” dedi.

SAİTEM ekibi, başarı hedeflerini sürekli yükselttiklerini ve yaptıkları çalışmalar ve aldıkları derecelerle başta Sakarya olmak üzere tüm ülkemizi temsil etmekten gurur duyduklarını dile getirdiler. Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Teknofest etkinlikleri kapsamında Tübitak Efficiency Challenge ve Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışları için hazırlık süreçlerinde olduklarını paylaşan ekip destekleri için SATSO’ya teşekkürlerini ilettiler.