Öğrencilerin başarı ve başarısızlığında öğretmenler kadar ebeveynlerin de etkili olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Tat, velilere de şöyle seslendi: “Hiçbir karne çocuğumuzdan değerli değildir. Öğretmen, veli ve öğrenci üçlüsünün bir takım olduğu, bu takımın başarısının ve kazancının bir bütün olduğu asla unutulmamalıdır. Bu vesileyle okul ve öğretmenle iş birliğinizin ve ortak çalışmalarımızın karnede yansımasını görmekteyiz. Çocuğunuzun tüm olumsuz durumlarına karşı, ona şefkatli yaklaşınız, duygularını anlamaya çalışınız. Çocuklarınızı sevdiğinizi ve ona değer verdiğinizi, başarısız olduğu davranışlar ve derslere çalışarak başarının bir gün yakalanabileceğini, ona güvendiğinizi başarılı olduğu derslerde onunla gurur duyduğunuzu, birinci dönemde neleri yapıp, neleri yapamadıklarını düşünerek, daha planlı, daha sistemli çalışıldığında, mutlaka başarının yakalanacağını, başarısızlığın bir kader olmadığını belirten telkinlerde bulununuz. Sizlere ve ailelerinize mutlu, sağlıklı, dolu ve gönlünüzce yaşayacağınız bir yarıyıl tatili geçirmenizi dilerim.”

sabihahanim_karne2.jpg

4- E sınıf öğrencisi Yusuf Ali Kağızmanlı okuma yazma öğreten öğretmenlerine teşekkür edip, Takdir almanın sevinciyle, Okul Müdürü Eyüp Kotan ve öğretmeni Burhan Çabuk’un elini öperek karnesini aldı. Elif Kağızmanlı Öğretmeni Mehtap Tat’ın yanağını öperek karnesini aldı.  Bir sonraki dönemde buluşmak dileğiyle vedalaştılar.

Karne sevincini yaşayan çocuklar, karnelerini alırlarken duygusal anlar yaşandı. Arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılmanın üzüntüsü yaşayan çocuklar, Yarıyıl tatiline girmenin sevincini yaşadılar.

Okul Müdürü Eyüp Kotan, amaçlarının öğrencilere sevgi, paylaşma ve özgüven aşılamaya çalıştıklarını belirtti. Bunu sadece öğretmenlerle değil, veliler ile birlikte yaptıklarını ifade eden Kaya, “Yavrularımız miniktiler, küçüktüler ama güzel bir dönem geçirdiler. Hem zihin hem de kas gelişimleri ile hayata bakış açıları ve arkadaşlık duygusu, birlik beraberlik içerisinde oyun oynamaları, paylaşmayı öğrenmeleri adına çok güzel bir dönem geçirdiler. Bu çocuklar bizlerin geleceğidir. Dolayısı ile çocukları ne kadar iyi yetiştirirsek, ülkemiz güzel günlere yelken açacaktır” dedi.

sabihahanim_karne3.jpg