Yarıyıl tatilinde uygulamaya giren proje kapsamında 3, 4 ve 8. sınıf öğrencilerinin tamamına ücretsiz kitap dağıtıldı. Okul müdürü Eyüp Kotan, “Sabihahanım Kitap Okuyor” projesine; kitap okumanın insan zekâsını geliştirdiği, akılda tutma yeteneğini arttırdığı, algıyı kuvvetlendirdiği, ayrıntıları fark edebilme, dinlediğini ve okuduğunu daha hızlı kavrayabilme yeteneğini geliştirdiği yönündeki bilimsel gerçekten yola çıkarak başladıklarını ifade ederek, amaçlarının öğrencileri her gün düzenli bir şekilde kitap okumaya yöneltmek olduğunu belirtti.

sabihahanim_kitap_okuyor2.jpg

“Okumak Özgürlüktür”, “Kitap, içerisinde yeni dünyalar taşır”, “Hayatı anlamlandırmak için kitap okuyalım” şeklinde sözlerin yer aldığı afişlerle de desteklenen proje kapsamında, birinci dönemi başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarıyla birlikte birer kitap hediye edildi.

Velilerin de dahil edildiği kitap okuma projesinde öğrencilerin her gün ne kadar okuduklarının belirlenmesi için tüm okula izleme formları dağıtıldı. “Sabihahanım Kitap Okuyor” projesi, yarıyıl tatilindeki başlangıç aşamasının ardından ikinci eğitim döneminde de devam edecek. 

sabihahanim_kitap_okuyor3.jpg