Yaklaşık 70 projenin sergilendiği fuarda 120 öğrenci yer aldı. Fen ve Teknoloji öğretmeni Alper Mollaoğlu’nun yürütücülüğünü üstlendiği fuarın açılışını Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Sarımert ve Tuncay Alioğlu açılış kurdelelerini keserek yaptılar.


Sabihahanım Ortaokulu Müdürü Eyüp Kotan, Adapazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdiresi Dilek Balcı Saygılı’ya kokteyl konusunda verdiği katkılardan dolayı teşekkür ettikten sonra fuarı ziyarete gelen okul müdürlerini kapıda karşılayarak stantları gezdirdi. Çık sayıda okul yöneticisinin ziyaret ettiği fuarda Kan Grubu Öğrenme, Güneş Enerjisiyle Giden Araba, Köpük Yapımı, Patlayan Şişe, Sabun Köpürmesi gibi deneyler büyük il gördü. 



Proje yürütücüsü Alper Mollaoğlu’nun yanı sıra okul öğretmenlerinden Onur Bülbül, Murat Bilge, Sinan Yalçın ve Nurgül Demir’in yürüttüğü projeler de fuarda yer aldı. Matematik öğretmeni Emre Can, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ersin İlaslan’ın da teknik konularda desteklediği fuarda öğrenciler yaşamlarında unutamayacakları deneyimler kazandı. Fuar başlangıcında öğrencilere hitaben konuşma yapan okul müdürü Eyüp Kotan; “Bu tür projeler eğitimin vazgeçilmezi olmuştur. Defalarca tahta üzerinde anlayamadığınız bir konuyu burada 1-2 dakika içinde öğrenebilirsiniz. Bu tür çalışmalar hayatınız boyunca büyük katkılar sağlayacaktır. Hepinizi tebrik ediyor, gün sonuna kadar yapacağınız çalışmalarda verdiğiniz emeklerin karşılığını alacağınızı biliyorum” dedi. 

Eğitim camiasından sonra veliler ve okulun diğer öğrencileri fuara yoğun ilgi gösterdi. Bilimin insanlara kattığı değerleri öğrenen öğrenciler gün boyu bütün stantları gezme şansı buldu.