Ferizli ilçesi Halit Narin Ortaokulu öğrencileri de bu süreçte 6 ay boyunca Osmanlı döneminde cam süsleme sanatı olarak bilinen Revzen-i Menkuş (Vitray) sanatını Görsel Sanatlar Öğretmeni Suzan Türk öncülüğünde günümüz sanat anlayışına uyarlayarak farklı tekniklerle yapılmış ürünler ortaya koydular. 

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Ferizli Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Ferizli İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Yılmaz, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, İl MEM Şube Müdürü Ahmet Demir, okul müdürleri ve ziyaretçilerin katıldığı açılış programı düzenlendi.

Protokol üyeleri serginin ardından öğrenciler eşliğinde mini atölye çalışması ile vitray sanatını uygulama fırsatı buldular. 

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş öğrencilerle yakından ilgilenerek çocuklardan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve hepsini ayrı ayrı tebrik etti.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş sergiyi ilgiyle gezdikten sonra, “Öğrenmenin yaşı yok, herkes herşeyi herkese öğretebilir. Bu sergide çocuklarımızın kendilerinden büyüklerine öğretebileceği atölye çalışmalarını görüyoruz. Hepsinden önemlisi bunlar bizim kültürümüzdür. Eğer geçmişinden güç almayı bırakırsak geleceğe doğru sağlam adımlarla ilerleyemeyiz.  İstiyoruz ki, öğrencilerimiz geçmiş sanatlarını da bilsinler, kendi yaşamlarında tatbik edebilsinler ve geleceğe taşımayı bilsinler. Bu güzel Vitray eserleri ortaya çıkaran çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Müdür Durmuş, “2023 Eğitim Vizyonumuzda Tasarım ve Becerileri atölyelerimiz var. Bu atölyelerimizden birisi de unutulmaya yüz tutan bu sergidir. Huzur veren bu çalışmaların hepsi çok güzel. Öğrencilerimizi hayata hazırlarken sadece akademik olarak değil, yeteneklerini ortaya  çıkaran çalışmalarla  geleceğe de hazırlamak lazım.  Bu eserleri yaparken azim ve sabır gerekiyor. Çocuklarımız azim ve sabır yolunda doğru adımlarla ilerliyor, bizde bunu hissediyoruz. İnanıyoruz ki, çocuklarımız başarılarını devam ettirecektir” şeklinde konuştu.