MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği Başkanı Ali Akıllı; MEB-DER olarak daha önce, “Bi Dünya Kadın” ve “Bir Tema Bir Tebessüm” projelerini gerçekleştirdiklerini, tecrübeli, genç ve dinamik proje ekibiyle sosyal sorumluluk projelerine okul şiddeti de denilebilen “akran zorbalığı” içerikli  “En Yakın Arkadaşım Akranım Projesi” ile devam edeceklerini söyledi.

Akıllı, “En Yakın Arkadaşım Akranım Projemiz, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından desteklenmeye değer görülmüştür. Proje kapsamında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birer işbirliği protokolümüz var. 40 kadar ortaokul ve lise ile Çocuk Evleri Sitelerinde seminerler vereceğiz. Hazırlayacağımız el broşürleri ile akran zorbalığı belirtileri, çözüm önerileri, başa çıkma yolları hakkında bilgilendirme yapacağız.  Sadece öğrencilere değil öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize yönelik de seminerlerimiz olacak. Ayrıca halka açık konferanslarımız olacak. İnternet ortamında  www.mebder.org  ve  www.akranzorbaligi.org  web adreslerimizde akran zorbalığı üzerine bilgi belge ve etkinliklerimizi paylaşacağız.

Bu proje ile okullarda akran zorbalığı konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilerin kendilerine güvenlerinin kaybolmasına engel olmak, okullarda şiddet oranlarını düşürmek, öğrencilerin özgüven ve özsaygı kaybını önlemek, okullarda disiplin olaylarını azaltmak ve öğrencilerin devamsızlık oranlarını minimuma indirmek, saygılı bilinçli ve kendine güvenen bir nesil inşa etmek, Türk ve mülteci öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak, öğrencileri akran zorbalığına bağlı depresyon, dikkat kaybı, kaygı bozukluğu gibi hastalıklardan korumak, öğrencilerde ekip ruhu, işbirliği, şefkat ve merhamet duygularını geliştirmektir istiyoruz” dedi.

Akıllı, akran zorbalığının fiziksel olduğu gibi sözel ya da duygusal olarak da ortaya çıktığına dikkat çekerek, “Son derece yaygın bir sorun olduğu halde maalesef genel olarak görmezden geliniyor. Bu durumun sosyolojik etkenleri olduğu gibi eğitici bulanlar ya da önemsiz görenler de az değildir. Ancak akran zorbalığı ya da okul şiddeti, adına her ne derseniz, tehlikeli bir okul çağı problemidir. Bu konuda proje eğitmenlerimiz başta olmak üzere eğitim yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte bir farkındalık oluşturabilirsek hedeflerimize çok kolay ulaşabiliriz diye düşünüyorum” diye konuştu.