Türk düşünce hayatının önde gelen isimlerinden, Beykent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, verdiği sözü tutarak Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’ni bu yıl ikinci kez ziyaret etti.

Öğrencileri kırmayıp davete icabet eden Ahmet Güner Sayar, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile güzel bir sohbet gerçekleştirdi. Soru cevap şeklinde ilerleyen programda konuşmasına öncelikle sosyal bilimlerin tanımı ile başlayan Sayar, ‘insan akl-ı selim, kalb-i selim olmalı ve kalbini temizlemelidir çünkü bu ikisinin birlikteliği bizi zevk-i selime götürecektir’ diyerek kâmil insanın ancak bu üç damarı kullanarak oluşabileceğini belirtti.

Programın devamında öğrencilere ‘aklınız sizi servete mi götürecek, mülke mi?’ sorusunu yönelten Ahmet Güner Sayar, ardından da ‘unutmayın ki kalıcı olan mülktür servet gelir geçer’ açıklamasını yaparak öğrencilerden düşünmesini istedi.  Güzel kavramına da atıfta bulunan Ahmet Güner Sayar, ‘güzeli sevmek hayatı yaşanır hale getirmektir’ diyerek tavsiyelerde bulundu.


Öğrencilerin ‘çalışmanın hayatınızdaki yeri nedir?’ sorusuna da ‘dünyadaki her şey boş yalnızca bir şey doğru, çalışmak. Unutmayın ki emek zayi olmaz, usanmadan çalışın’ yanıtını veren Ahmet Güner Sayar Hoca-talebe ilişkisinin de ehemmiyetinden bahsetti. Eğitimin birebir olması gerekliliğini savunan Sayar, ‘büyüklerinizi dinleyin, aklınızdan çıkarmayın ki bir kitaptan bilginin yüzde otuzunu öğreniyorsanız kalan yüzde yetmiş dinleyerek oluşur’ dedi ve kendi hayatından da örnekler vererek Hoca-talebe ilişkisinin bir kez daha altını çizdi.

Program sonunda Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde tekrar bulunmanın ve öğrencileriyle sohbet gerçekleştirmiş olmanın memnuniyetini dile getiren Ahmet Güner Sayar’a, öğrenciler teşekkürlerini iletti.