ÖSYS Tercih işlemleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğü, adaylara yardımcı olmak amacıyla ÖSYS Tercih Destek Hattı (211 05 94) ve Demokrasi Meydanında üniversite tercih masası oluşturdu. Adaylara ayrıca liselerde konunun uzmanı rehber öğretmenler aracılığıyla da tercih desteği veriliyor.

Yüzbinlerce öğrencinin heyecanla beklediği üniversite yerleştirme işlemleri öncesinde ülke genelinde birçok üniversite çeşitli kampanyalar düzenleyerek, başarılı öğrencileri bünyesine katmaya çalışıyor.

Kayseri’deki Abdullah Gül Üniversitesi, ilimizdeki liseleri telefonla arayarak, LYS’de ilk 50 bin arasında yer alan öğrencileri ve ailelerini ulaşım giderlerini karşılayarak üniversitelerini gezmeye davet ediyor.

İlimizde son dört yıldır lise öğrencilerine yönelik çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenleyen Yakın Doğu Üniversitesi de Sakaryalı öğrenciler için eğitim bursu ve öğrenim ücretlerinde önemli avantajlar sağlıyor. Sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki başarılarıyla da yakından tanınan Kıbrıs Lefkoşa’daki Yakın Doğu Üniversitesi yöneticileri, her yıl en az üç-dört kez geldikleri Sakarya’yı kendi evleri gibi gördüklerini belirterek, ilimiz öğrencilerine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade ediyorlar.