İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu koordinesinde yürütülen ziyaretler sırasında ilimiz genelinde yapılması planlanan ölçme değerlendirme faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı.

Toplantılarda geçen yıl yapılan ortak sınavlardan elde edilen veriler, bu yıl yapılması planlanan ortak sınavların hazırlanış süreci, zümre öğretmenlerinin soru oluşturma aşamalarına ve redaksiyon çalışmalarına katkısı üzerinde duruldu.

Ortak Sınav sonucunda elde edilen veriler ile öğrencilerin hangi derslerde destekleneceğinin belirlendiği ve izlendiği belirtildi.

Ayrıca destekleme ve yetiştirme kurslarının içerikleri hakkında bilgi verildi. Destekleme ve yetiştirme kurslarında merkezî sınavların yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Ölçme Değerlendirme Merkezinin Sakarya Eğitim Akademisi (SEAK) kapsamında yapmayı planladığı soru yazma vb. eğitimler ile okul öğretmenlerinin zümre bazlı belirledikleri hedefler hakkında istişareler yapıldı.

Ziyaret edilen okul öğretmenleri görüşme sonunda memnuniyetlerini dile getirerek geçen yıl yapılan ortak sınavların tüm öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından beğenildiğini, sınavların bu yıl da devam etmesi gerektiğini belirttiler ve ölçme değerlendirme eğitimleri talep ettiler.