Koronavirüs tedbirlerinin en ince ayrıntısına kadar uygulandığı okullar minik öğrencilerin gelişiyle adeta şenlendi. Sakarya genelinde 15 bin 400 birinci sınıf, 9 bin 600 okul öncesi öğrencisinin ders başı yaptığı ilk günde Adapazarı Şehit Ahmet Akyol İlkokulunda il protokolünün katıldığı bir program düzenlendi.

Programa Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Murat Karasu, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Maske ve sosyal mesafe kurallarının uygulandığı programda okulun covid-19 timindeki öğrenciler, protokol üyelerine ve misafirlere dezenfektan uygulaması yaptılar.

Öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibinin temassız halk oyunları ile kısa bir gösteri yaptığı program kapsamında protokol üyeleri altı ay aradan sonra ilk kez okullarıyla buluşan minik öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek hediye takdim ettiler.