Okullar Hayat Olsun protokolü kapsamında yürütülen çalışmalar Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz tarafından denetlenerek kontrol edildi.

Okullar Hayat Olsun protokolü kapsamında, Sakarya ilinin Arifiye ilçesinde pilot bölge olarak belirlenen Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi, Arifiye Anadolu Lisesi, Sakarya Üniversitesi Arifiye Meslek Yüksek Okulu, Arifiye Kaymakamlığı, Arifiye Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Arifiye Milli Eğitim İlçe Müdürlüğünün bulunmuş olduğu yerleşke komplike bir proje kapsamında değerlendirilerek protokolde Orman ve Su İşleri Bakanlığı, taşra teşkilatı Orman Bölge Müdürlüğü’ne bırakılan görevler yerine getiriliyor.

Yeşillendirme projelerinin tamamlanıp, ağaçlandırma faaliyetlerinin de hızla devam ettiği okullarda çalışmaların bir hafta içinde tamamlanması istendi.

Adapazarı Orman İşletme Müdürlüğü koordinatörlüğünde yaptırılan çalışmalar Bölge Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve İşletme Müdürlüğü ve Fidanlık Müdürlüğü ekipleriyle beraber okulların müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürünün katılımıyla sahada yapılan çalışmalar denetlenerek kontrol edildi. Türkyılmaz, bir hafta içerisinde sahanın tamamının bitirilerek, törene hazır hale getirilmesi konusunda personele talimat verdi.