Eğitimin sabah bölümüne katılan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, dünya üzerinde sadece Çin’de okulların eğitim müfredatında yer alan Yapay Zekâ’nın eğitim için çok önemli olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un bu konuya özel önem verdiğini söyledi.

Mesleklerinde orta yaş kuşağında olanlar için ‘Bizler dijital çağın göçmenleriyiz’ ifadesini kullanan Durmuş, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ‘dijital çağın yerlileri’ olduğunu belirterek, “Tüm eğitim programlarımızı çocuklarımızın yaşadığı çağa uygun hale getirmeliyiz. Hazreti Ali’nin ‘Çocuklarınızı kendi içinde yaşadığınız günlere göre değil, onların yaşayacağı günlere göre yetiştirin’ sözü şu an içinde bulunduğumuz duruma dikkat çekmektedir. Biz öğretmenler olarak çocuklarımızı onların gerisinde kalarak ileriye taşıyamayız. Dünün öğretileri ile bugünün çocuklarını yarına hazırlayamayız. Bu nedenle Yapay Zekâ çalışmalarını ve ileri teknolojileri yerinde değerlendirmeliyiz” dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığının gündemindeki Yapay Zekâ konusunu öğretmenlerle paylaşan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün semineri katılımcılar tarafından çok beğenildi. Yapay Zeka konusunda faydalı geçen seminer sonunda SEAK eğitimlerinden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi, Prof. Dr. Emin Murat Esin’e katkıları nedeniyle tüm öğretmenler adına teşekkür etti.