SEAK tarafından öğretmenlere uygulanan eğitimler arasında yer alan Oyunlaştırma Eğitimi Atölye çalışmalarına 120 öğretmen katıldı. Ekim ayında başlayan ve ardından Kasım ve Aralık döneminde 4 grup halinde yapılan Uygulamalı Oyunlaştırma Eğitimlerine İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da katıldı.

Öğretmenlerin sınıflarda daha aktif ders işlemelerine imkan sağlayacak agora avm atölye salonunda yapılan Oyunlaştırma Eğitimlerinde öğretmenleri yalnız bırakmayan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş sınıf içinde uygulanabilecek oyunlaştırma örneklerinde öğretmenlere eşlik etti.

SEAK’ın öğretmenlere yönelik diğer bir eğitimi ise Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 170 öğretmenin katıldığı ‘Oyunlaştırma Farkındalık Eğitimi’nde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitime katılan öğretmenlere önümüzdeki aylarda uygulamalı eğitimler verileceğini belirterek, bu eğitimler sayesinde öğretmenlerimizin sınıflarda daha aktif ders işleme imkanına kavuşacaklarını söyledi.

Matematik Mühendisi olmasının yanında, oyunlaştırma eğitimleri konusunda uzman olan Ercan Altuğ Yılmaz’ın verdiği eğitimler öğretmenler tarafından büyük ilgiyle izleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından koordinasyonu sağlanan Sakarya Eğitim Akademisi faaliyetleri öğretmenlerin istekleri doğrultusunda eğitim yılı boyunca devam edecek.