Durmuş geçtiğimiz akşam Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Şirin Kılıç’ın evine misafir oldu.

Aynı okuldan Biyoloji Öğretmeni Ayşe Belgin Serbes ile Müzik Öğretmeni Şule Çalkap’ın da bulunduğu ziyarette Durmuş’a, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Yalçın, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Ersoy, Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Melik Hayri Çetinkaya eşlik etti.

Sıcak bir aile ortamında gerçekleşen ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğretmen ev ziyaretlerini idarecilik görevine başladığı ilk günden itibaren devam ettirdiğine dikkat çekerek ekip olmanın, birlikte güzel işler başarmanın, aynı ortamda birçok şeyi paylaşmaktan geçtiğini ifade etti.

Geleceğimizin nesillerini yetiştiren öğretmenlerin evlerinde ziyaret edilmesinin eğitim başarısına çok önemli katkıları olduğunu belirten Durmuş, İl Müdürü olarak bu ziyaretleri yaparken tüm eğitim yöneticilerine örnek olmaya çalıştığını söyledi.

Öğretmen olmaktan her zaman büyük gurur duyduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş “Öğretmenler bizim kıymetlimizdir. En mutlu olduğum anlar öğretmen odalarında geçirdiğim zamanlardır. Ev ziyareti şeklinde sürdürdüğümüz bu ziyaretlerin yanısıradaha fazla öğretmenimize ulaşabilmek için yakın zamanda hizmete açacağımız yeni öğretmenevimizde ‘Öğretmen Buluşmaları’ düzenleyeceğiz” dedi.

Durmuş ziyarete gittiği Şirin Öğretmene günün anısına hediye takdim ederken, ev sahibi ve komşusu öğretmenler de ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.