Cumhuriyet Bayramı, Adapazarı ilçesi Nuri Bayar İlkokulu ve ortaokulu bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 90 yılı nedeniyle Nuri Bayar İlkokulu ve ortaokulu bahçesinde hazırlanan kutlama programına çok sayıda veliler ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kutlama programında okul müdürü Tekin Ateş bir konuşma yaptı. Ateş; “Değerli yavrularımız; vatandaşlarımıza bize miras düşen bu büyük bayramı koruyup kollamak Türk milletini dünya milletler mevkiinde büyük Atatürk’ün de dediği gibi medeni milletler içersinde en ön sıraya getirmektir. Artık bundan sonra Cumhuriyetimize böyle sahip çıkabiliriz. Ne kadar çok çalışırsak ne kadar çok başarılı olursak toplumumuzu ne kadar ileriye götürürsek biz o zaman Cumhuriyetimize sahip çıkmış oluruz. Hele de bu içersinde bulunduğumuz şu günlerde birlik ve beraberlik en çok ihtiyaç duyduğumuz kardeşçe dostça yaşamımız gerektiği dönemde hepimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bize bu günleri armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum ruhları şad olsun diyorum. Hepinizin bayramı kutlu olsun.” dedi.

Öğrenciler şiirler okudular. Ülkemizi yenden kurmak için verilen mücadeleler ve cumhuriyetin anlamı ile ilgili kompozisyonlar okudular.

Müzik Öğretmeni Sevtap Çolaklar’ın yönetiminde okul korosu Cumhuriyet Marşı, Vatan Marşı ve Atatürk Marşı seslendirdiler. Velilerden ve öğrencilerden bol bol alkış aldılar. Cumhuriyetin 90. yılı Nur Bayar’da coşku ile kutlandı.