SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibinin katılımı ile nitelikli istihdam proje toplantısı gerçekleştirildi.
 
İki Meslek Lisesi ve Eğitim Merkezi
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Kösemusul, Sakarya’nın orta vadede geleceği konum itibariyle özellikli ve nitelikli istihdama ihtiyaç duyulacağını belirterek,  “Nitelikli istihdam konusundaki yol haritamızı kararlı ve köklü çözümlerle yürütmeye devam ediyoruz. Yeni yılda eğitim yaşamına kazandıracağımız iki meslek lisesinden bir tanesi tematik lise oldu. Ayrıca binamızın yan tarafında Mesleki Yeterlilik ve Eğitim Merkezimiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Mesleki Yeterlilik sınavları için yetkilerimiz çerçevesinde teorik ve uygulamalı eğitimleri veriyoruz” diye konuştu.


 
“Mesleki eğitimde markalaşmayı başarabiliriz”
Konuşmasının devamında kurumlar arası işbirliğinin öneminden bahseden Kösemusul, “Ortak akla çok önem veriyor; üniversite sanayi işbirliği, meslek lisesi sanayi işbirliği çerçevesinde etkili ve kalıcı çözümler üretmeye devam ediyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte ortak proje ve işbirliğimiz de her geçen gün artıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz.  Sakarya’yı mesleki eğitimde markalaştırmak için her türlü potansiyele ve altyapıya sahibiz. Sakaryalılar olarak ilimizin çıtasını yükseltmek için yoğun çaba sarf eden bir ekibiz. Her kesim kendi sorumluluğu çerçevesinde elini taşın altına koyarak ciddi bir gayret içinde çalışıyor. Nitelikli eleman yetiştirilmesi de bu anlamda önemli konu başlıklarımızdan biridir. Bugünü yaşarken geleceği inşa etmek ve geleceğin Sakarya’sını planlamak anlamında ciddi bir adımdır. Orta ve uzun vadede bunların getirisini alacağımıza inanıyor; Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Hanım ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Yeteneğe göre eğitim
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre mesleki eğitimde markalaşma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yatırımcı zihniyetinin öneminden de bahseden Töre, “Eğitim niteliğinin artırılması konusunda verdiği desteklerden dolayı Başkanımız Sn. Mahmut Kösemusul’a ve SATSO Yönetimine teşekkür ediyoruz. Mesleki eğitim konusunda nitelik ve nicelik anlamında sıkıntı yaşanıyor. Öğrencilerin yeteneklerini anlayıp çocukları ona göre yönlendirmek amacındayız. Tarım, turizm, sanayi gibi bütün sektörlerde değerlerimizi harekete geçirecek bir yatırımcı zihniyeti yetiştirmeliyiz. Nitelikli eleman yetiştirmek istiyorsak nitelikli ücret sistemini de beraberinde getirmeliyiz” diyerek projenin bu eksik yanları tamamlayarak şekilleneceğini dile getirdi. Nitelikli istihdam ve mesleki eğitim projesi ile ilgili değerlendirmelerin ardından proje toplantısı sona erdi.