Büyükşehir Macera Parkı Yaşayarak Öğrenme Kulübünde eğitim alan öğrencilerin günlük hayatta tüketilen ürünlerin nasıl imal edildiğini fabrika ziyaretleri ile yerinde inceledikleri geziler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Ziyaretlerimiz önümüzdeki süreçte de artarak sürecek” diye konuştu.

Yeni projeler

Davut Yüce, “Bilindiği üzere kısa süre önce ‘Nasıl Yapılır?’ projesini hayata geçirdik. Bu projeyle çocuklarımızın günlük hayatta tükettiğimiz gıda ürünlerinin nasıl yapıldığını yerinde görmelerini sağladık. Yaptığımız gezilerde imalathane ve fabrikaları ziyaret eden çocuklarımız farklı bakış açıları kazanıyor. Bu da gerek eğitim hayatlarına gerekse de kişisel bilgi ve tecrübelerine artı olarak yansıyor” ifadelerini kullandı.


“Birlikte keşfedelim”

Yüce açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Geçen süre zarfında farklı sektörlerde faaliyet gösteren kurumlara ziyaretler gerçekleştirdik. Projemize önemli de bir ilgi söz konusu. Gösterilen bu ilgi karşısında kayıtsız kalmak istemedik. Bu sebeple şehrimizde faaliyet gösteren kurumları daha sıklıkla ziyaret ederek daha fazla çocuğumuzun yaşayarak öğrenmesine olanak sağlayacağız. Projemize başvurmak isteyenleri Sosyal Gelişim Merkezimize ve Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’na bekliyoruz. Ayrıntılı bilgi için ise 221 40 60 numaralı telefon aranabilir.”