Yarışma her iki ilçeye bağlı İlkokul 4. sınıflar ile Ortaokul 7. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler arasında yapıldı. İlçelerdeki elemelerin ardından ilçe birincileri final yarışmalarında mücadele ettiler.

İlkokul 4. Sınıflar arasında düzenlenen Münazara Yarışmasının finalinde Söğütlü Yeniköy İlkokulu ile Serdivan Hacı Emine Oba İlkokulu yarıştı.

Söğütlü Yeniköy İlkokulu “Çocukların Gelişiminde Teknolojik Oyunlar Daha Etkilidir” konusunu savunurken, Serdivan Hacı Emine Oba İlkokulu ise “Çocukların Gelişiminde Geleneksel Oyunlar Daha Etkilidir” konusunu savundular.

Ortaokul 7. Sınıflar arasında düzenlenen yarışmanın finali Serdivan Mehmet Zumra Kuş Ortaokulu ile Söğütlü Fındıklı Ortaokulu arasında yapıldı.

Oldukça çekişmeli geçen yarışmada Serdivan Mehmet Zumra Kuş Ortaokulu “Şehir Hayatı Yaşayan İnsanlar Daha Mutludur” konusunu savunurken, Söğütlü Fındıklı Ortaokulu öğrencileri de “Köy Hayatı Yaşayan İnsanlar Daha Mutludur” konusunu savundular.

Münazara final yarışmalarını Söğütlü Kaymakamı Esengül Çiçekli, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, Söğütlü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bölükbaşı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Yalçın, Söğütlü Belediyesi Başkan Yardımcısı Sami Aydın, Serdivan ve Söğütlü ilçelerinden şube müdürleri ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

Söğütlü ve Serdivan İlçeleri arasında yapılan işbirliği sonucu bu yıl birincisi gerçekleştirilen Münazara Yarışmaları finalinde İlkokul 4 sınıflar kategorisinde birinciliği Söğütlü Yeniköy İlkokulu kazanırken, Ortaokul 7. sınıflar kategorisinde birinciliği Serdivan Mehmet Zumra Kuş Ortaokulu kazandı.