Emniyet ve Jandarma Trafik görevlilerinden veya www.Trafik.gov.tr adresinden ulaşılabilecek Trafik Karnelerinde belirtilen soruları, öğrenciler seyahatleri süresince anne ve babalarının trafik kurallarına uygun davranışlarını değerlendirerek cevaplayacaklar.

Minik Trafik Polisleri velilerini;

- Sürücülere yol verip vermediği,

- Sürücünün Emniyet Kemeri takıp, takmadığı,

- Sürücünün seyir esnasında cep telefonu kullanıp, kullanmadığı,

- Hız kurallarına, Trafik Işıklarına uyup uymadığı konularında denetleyecek ve not verecekler.

Öğrenciler Trafik Karneleri ile birlikte kendi resimlerini #TrafikKarnem etiketi ile @trafikegm adresini de etiketleyerek Twitter üzerinden paylaşım yapacaklar. En çok beğeni alan 100 paylaşım, yapılan değerlendirmeler sonucunda 100 bisiklet ile ödüllendirilecek.

Sakarya Trafik Denetleme Eğitim Büroda görevli Polis Memuru Murat Ünal Trafik Karnelerini, Erenler İlkokulu öğrencilerine vererek gerekli bilgilendirmede bulundu. Sürücü Seyahat karnelerini alan öğrencilerin neşeli tavırları görülmeye değerdi.

Erenler İlkokulu Müdürü Betül Karaca yaptığı değerlendirmede, “İçişleri Bakanlığımızın böylesine güzel Projeleri ve Donanımlı Trafik Eğitimcileri sayesinde çocuklarımız Trafik bilincini küçük yaşta öğreniyor. İnanıyorum ki ileriki hayatlarında da bunu yaşam felsefesi olarak benimseyeceklerdir. İl Emniyet Müdürlüğümüze ve Proje paydaşı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.