İl Milli Eğitim İnşaat-Emlak Hizmetleri Birimi tarafından tüm ilçeler bazında ayrı ayrı hazırlanan eğitim haritalarında; okul ve kurumların derslik, öğrenci sayıları ve öğretim şeklini gösteren bilgiler yer alıyor. Yüksek çözünürlüklü ve büyük boyutlu hazırlanan haritalarda ilçelerdeki eğitim kurumlarının konumları, birbirlerine olan uzaklıkları ilk bakışta tespit edilirken, okullar hakkında detaylı bilgiler de harita üzerinde görülüyor. 

Web tabanlı yazılım aracılığıyla dijital ortama da aktarılan bu çalışma, ilçe mili eğitim müdürlükleri, diğer kurum, kuruluş ve paydaşlarla paylaşılarak mevcut okulların ve yeni yatırımların planlanmasında kullanılabilecek. Bu sayede yapılan planlamaların daha etkin ve verimli şekilde yürütülmesi sağlanmış olacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş; ‘Eğitim Haritaları’ çalışmasının önemine vurgu yaparak, yapılan çalışmanın özellikle ikili eğitimin sonlandırılması ve yeni yatırımların planlanması aşamasında sıklıkla kullanılacak faydalı bir çalışma olduğunu belirtti.

İnşaat Emlak Hizmetleri Biriminden Sorumlu Müdür Yardımcısı Coşkun Bakırtaş öncülüğünde birimde görevli Mesut Topal’ın koordinasyonunda hazırlanan Eğitim Haritalarının yakın zamanda tüm eğitim paydaşlarının hizmetine sunulması planlanıyor.