Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Güsamettin Erdoğan’ın davetlisi olarak katıldığı programda bir konuşma yapan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş; “İtimadın abideleştiği şehir Sakarya’dan; diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik’e selam olsun” dedi.

Başlangıçta bu projenin yürümeyeceğini söyleyenler olduğunu, ancak gençlerimizin gayretiyle projenin başarıyla sonuçlandığını ifade eden Durmuş, öğrencilerimizden bu yolda ilerlemelerini ve pes etmemelerini istedi.

Edebiyat Atölyelerindeki öğrencilerden kendisini için kaleme alınan portre yazılarından çok duygulandığını belirten Durmuş, öğrencilerin yüreklerine dokunmuş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Konuşmasında gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Fazilet Durmuş, bu ülkenin gençlerinden çok şey beklediklerini, ülkenin onlara emanet olduğunu belirterek; “Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmeyin. Türkiye’yi, dünyada olması gereken yere siz gençler taşıyacaksınız. Yolunuz, iziniz, bahtınız açık olsun.” dedi.

Törende Edebiyat Atölyesi öğrencilerinden Şevval Arıtaş, Fazilet Durmuş için yazdığı portreyi okurken, salonda duygusal anlar yaşandı.

Sakaryalı Şair ve Yazar Fahri Tuna ile Karikatürist Çizer Osman Suroğlu’nun da görev aldığı projenin kapanış töreninde Edebiyat Mektebi Atölye Çalışmalarına katılarak şairlik, yazarlık ve çizerlik eğitimi alan öğrencilerle, Şair Mustafa Özçelik, Öykü Yazarı Selvigül Kandoğmuş Şahin, Deneme Yazarı ve Şair Şakir Kurtulmuş, Portre Yazarı Fahri Tuna, Çizer Osman Suroğlu, Senarist-Yapımcı Mehmet Bozdağ’a belge takdimi yapıldı.

Şeyh Edebali Edebiyat Mektebi ve Medeniyet Söyleşileri Projesinin kapanış töreninde Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Güsamettin Erdoğan, projeye katkılarından dolayı Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a, Bilecik İl Milli Eğitim Camiasının teşekkürleri ileterek, Bilecik’in simgesi bir tablo hediye etti.

Şeyh Edebali Edebiyat Mektebi ve Medeniyet Söyleşileri Projesi; Bilecik’te, lise öğrencileri arasında şiir, hikâye, deneme, portre yazabilen, güzel sanatların resim karikatür fotoğraf alanlarında yetenekleri tespit etmek, onların eğitim ve gelişimine katkıda bulunmak, Yarınların Şeyh Edebali, Yunus Emre, Mimar Sinan, Mustafa Kutlu, Mithat Cemal Kuntay, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Hüseyin Atlansoy’ların yetişmelerine yardımcı olmak amacıyla 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında, 01 Kasım 2017 / 23 Mayıs 2018 tarihleri arasında yürütülen yazarlık eğitimi çalışmasıdır.