81 ilde olduğu gibi Sakarya’da da ara tatilde öğrencilere yönelik çok sayıda etkinlik planlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğrencilerimizin aileleriyle birlikte okul dışında sanat, spor, bilim, kültür, gezi vb. birçok alanda sosyal etkinliklere katılabileceklerini ifade etti.

Ara tatil etkinliklerinin ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ayrı ayrı hazırlandığını ifade eden Durmuş, öğrencilerimizin ve velilerimizin etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgiye “aratatil.meb.gov.tr” sitesindeki Türkiye haritası üzerinde Sakarya ilini seçerek ulaşabileceklerini belirtti.

Ara tatilin okula kısa bir mola olduğunu hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, hazırladıkları etkinlik takviminde öğrencilerimizin aileleriyle birlikte zaman geçirebilecekleri çok sayıda etkinlik bulunduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ara tatil etkinlik takviminde, anne ve babaların çocuklarıyla daha nitelikli vakit geçirmelerini sağlamaya yönelik; gezi, sağlık, doğa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere 18 ana başlık altında etkinlikler yer alıyor.