Muhammet Fatih Safitürk Yurdunun ev sahipliği yapacağı Eğitimciler Kampına Sakarya'nın yanı sıra Artvin, Bayburt, Denizli, Kilis, Manisa ve Rize illerinden toplam 150 erkek öğrenci katılacak. 20 Ocak Pazartesi günü Arifiye Belediyesi Kültür Merkezinde yapılacak Eğitimciler Kampı programının açılışına Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un da katılacağı öğrenildi. Öğrenciler 5 gün boyunca Muhammet Fatih Safitürk Yurdunda eğitim alacaklar.

Eğitimciler Programında, Hami Koç, Doç. Dr. Adnan Boyacı, Prof. Dr. Zülfü Demirtaş, Yusuf Büyük, Erol Göka ve Erol Erdoğan öğrencilerle buluşacak. Öğrencilerin ders yorgunluklarını Ahmet Şahin Sedat Anar ve Volkan Arslan eşliğindeki müzik dinletisi ile atacakları programda, serbest zaman etkinliklerinde ise mas güreşi, satranç, dama, dart, langırt masası, bilardo masası, masa tenisi sporlarının yanı sıra sinema ve belgesel (Temaya uygun programlar) seyredecekler. Kampa katılan öğrenciler, tematik gezi programı kapsamında Taraklı Tarihi Evleri, Geyve Seyir Terası, Ali Fuat Cebesoy Kabri Ziyaret ve Şehit Muhammet Safitürk’ün kabirlerini ziyaret edecekler.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; “Eğitimciler Kampında 5 gün boyunca Sakarya'da 8 ilden, 150 öğrenciyi ağırlayacağız. Eğitim Programına değer katan tüm müdürlerimize, akademisyenlerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize böylesine önemli hizmetler verdiğimiz için çok mutluyuz“ şeklinde konuştu.

Eğitimciler Kampının 24 Ocak Cuma günü sona ereceği öğrenildi.