Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan mali destek almaya hak kazanan projenin öğretmenlerini kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, meslek liselerimizin başarısına önemli bir örnek olan projede emeği geçen öğretmenleri, okul yönetimini ve projeye her türlü desteği veren ilçe milli eğitim yöneticilerini kutladı.

Öğretmenlerimizin kendilerini geliştirerek alanlarında farklı çalışmalar üretmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Durmuş, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında üretime ve nitelikli eleman yetiştirmeye yönelik uygulamaların hız kazandığı meslek liselerimizde son yıllarda öğrenci profilinin de olumlu yönde değiştiğini kaydetti.

Proje hakkında bilgi paylaşımının yapıldığı ziyarete;Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç, Şube Müdürü Sabri Mercan, Arifiye MTAL Okul Müdürü Mehmet Kuşcu, Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Zekeriya Karamehmetoğlu, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alan Şefi Aydın Soysal, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Kadir Yiğit katıldı.

Mesleki eğitime ilginin arttırılmasının ve nitelikli eleman yetiştirilmesinin hedeflendiği projelerin gerçekleştirilmesiyle Arifiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bölgemizdeki tek Otomasyon Teknikleri ve Robot Operatörlüğü Atölyesine sahip olacak. Okul öğrencileri, bölgede daha önce olmayan eğitim metotlarıyla nitelikli eğitim görerek endüstriyel üretim yapan, modern teknolojiye sahip fabrikalarda iş başı yapma imkânı bulacaklar.