Çıraklık eğitimi uygulama kapsamındaki 152 meslek dalında kayıtlar  bulunduğunu vurgulayan Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Hasan Dardağan, “Mesleki Eğitim Merkezinde okuyarak bir iş yerinde çalışan öğrenciler ücret kazanır, sigorta primi devlet tarafından ödenir. Tüm öğrenci haklarından istifade eder, 3. yılın sonunda kalfalık, 5. yılın sonunda da ustalık belgesini alarak, hem mesleğini yapmak hem de bir iş yeri açmak için gerekli olan belgelerini alan gençlerimiz iş hayatına kalifiye meslek insanı olarak kazandırılmış olur” dedi.

Dardağan, ilköğretimden sonra eğitimine devam etmeyen, edemeyen ya da lise eğitimini tamamlayamayan öğrencilerin, eğitim dışında kaldıkları için üzülmemesi gerektiğinin altını çizdi. Dardağan, “Bu gençlerimizin, ilgileri çerçevesinde bir mesleği öğrenmek, hem sigortalı olmak, hem çalışıp okumak ellerinde. Lise mezunları gençler, üniversiteyi kazanamadık, keşke bir meslek eğitimi alsaydık diyorsanız, fırsatı kaçırmadınız. Üniversite mezunları da iş bulamadık, bir meslek edinmek istiyoruz derse, Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi sizleri bekiyor” şeklinde konuştu.

Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Hasan Dardağan ayrıca, 15 Eylül’e kadar devam edecek  kayıtlara 14 yaşını doldurmuş, ilköğretim okulu veya orta okulu bitirmiş herkesin müracaat edebileceğini de söyledi.