MEB-DER, 'En yakın arkadaşım akranım' projesi kapsamında Serdivan İmam Hatip Ortaokulu'nda 520 ve Yılmaz Ercan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde 130 olmak üzere toplam 650 öğrenciye akran zorbalığı ile mücadele etme eğitimi verdi. Proje sunumlarını gerçekleştiren Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Büşra Öskürcü, "Bu proje ile okullarda akran zorbalığı konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilerin kendilerine güvenmelerinin kaybolmasına engel olmak, okullarda şiddet oranlarını düşürmek, öğrencilerin özgüven ve özsaygı kaybını önlemek, okullarda disiplin olaylarını azaltmak ve öğrencilerin devamsızlık oranlarını minimuma indirmek, saygılı bilinçli ve kendine güvenen bir nesil inşa etmek, Türk ve mülteci öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak, öğrencileri akran zorbalığına bağlı depresyon, dikkat kaybı, kaygı bozukluğu gibi hastalıklardan korumak, öğrencilerde ekip ruhu, işbirliği, şefkat ve merhamet duygularını geliştirmek istiyoruz" dedi.

Öskürcü, "Çocuklar pek çok sebepten ötürü zorbalık eder. Kimileri güvensiz hissettikleri için bunu yapar. Duygusal ya da fiziksel olarak daha zayıf birine sataşmak daha önemli, popüler ya da kontrol sahibi hissetmeyi sağlayabilir. Diğer durumlarda, çocuklar aslında kilo, görünüş, ırk ya da din açısından farklı olan çocuklara sataşmanın kabul edilemez bir davranış olduğunu bilmedikleri için zorbalık ederler. Bazı durumlarda ise zorbalık süre giden bir muhalif ve saldırgan davranış kalıbının bir parçasıdır. Bu çocuklar öfke, incinme, hayal kırıklığı ve diğer güçlü duyguları yönetmeyi öğrenmede yardıma ihtiyaç duyarlar. Başkalarıyla işbirliği yapmak için gerekli olan becerilere sahip olmayabilirler. Psikolojik destek, hisleriyle baş etmelerine, zorbalıklarını zapt etmelerine ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir" şeklinde konuştu.

MEB-DER Başkanı Ali Akıllı ise, "İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen'En yakın arkadaşım akranım' projemiz kapsamında geçtiğimiz ay içerisinde Adapazarı'nda 10 okulda binden fazla öğrenciye seminer vermiştik. Kasım ayı ile birlikte Serdivan’da ki okullarımızda projemizi yürütmeye başladık. Serdivan İmam hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirdiğimiz sunumumuza beş yüzden fazla öğrenci katıldı. Okul Müdürümüz sayın İlhami Babamgül’e samimi ve sıcak yaklaşımı ve kadirşinas ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Yılmaz Ercan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü sayın Ayşe Uygun Hanımefendi ve yönetimine yakın ilgilerinden dolayı müteşekkiriz. Proje ekibimiz büyük bir özveri ile çalışıyor. İnşallah hep birlikte huzur kenti Sakaryamızda okul şiddetine karşı güzel işler yapacağız" dedi.