16 ilçeden seminere katılan Özel Eğitim Sınıf Öğretmenlerine yönelik seminerde açılış konuşması yapan MEB-DER Başkanı Ali Akıllı; “Bizler MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği olarak ülkemizin maddi ve manevi kalkınmasına katkı sağlamak için eğitim ve sosyal sorumluluk üzerine projeler üreterek çalışmalar yapıyoruz. Eğitim planlı programlı bir etkileşim sürecidir ve konusu rastgele sıradan konular olamaz. Eğitimcilerimiz de aynı şekilde vatanını milletini seven, toplumun değerleriyle barışık, donanımlı ve yeniliğe açık olmalıdır. Bizler ülkemizin bekasını maneviyatçı nesiller yetiştirilmesinde görüyoruz. Öğrencilere beş üçten elbette büyüktür diyeceğiz ama helal olan üçün haram olan beşten daha değerli olduğunu da söyleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından selamlama konuşması için kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmi Sağıroğlu, MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneğine ve katılımcılara teşekkür ederek, “Özel eğitim üzerine farklı proje ve çalıştaylarda da bir arada olmak isteriz. Okullarımızda akran zorbalığı durumları tespit ettiğinizde mutlaka bizleri bilgilendirin biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sizlere gerekli desteği verelim” dedi.

“En yakın Arkadaşım Akranım” Projesi Eğitmen Eğitimlerini sunan Serdivan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Nesri Girgin de, zorbalığın engellenmesi için en başta güçlü öğretmen rol modeli olması gerektiğini vurguladı.

Girgin, “Okullarda zorbalığı önleme komisyonu kurulabilir, velilere yönelik bilgilendirme çalışması yapılabilir, rekabetçi eğitim kadar işbirlikçi eğitim metotları da uygulanabilir, zorba ve kurbana yönelik bireysel çalışmalar yapılabilir. Ayrıca, kurban ve seyirciler olaya sessiz kalmamalı. Tepki verilerek kişisel sınırlar çizilmeli, büyüklerden yardım alınmalı” diye konuştu.

MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği tarafından “En Yakın Arkadaşım Akranım” Projesi Eğitmen Eğitimlerine Sınıf, Okul Öncesi ve Özel Eğitim branşlarından oluşan binden fazla öğretmenin katıldığı belirtildi.

Seminer sonunda MEB-DER Başkanı Ali Akıllı, Nesri Girgin’e teşekkür plaketi takdim etti.