Son kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, LGS’nin 20 Haziran’da yapılacağını ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da LGS’nin öğrencilerin okuduğu okullarda yapılacağını duyurdu.

Geçen seneye göre yaklaşık iki kat artan 8. Sınıf öğrencilerinin sınavının nasıl yapılacağı, nasıl önlemlerin alınacağı soruları da Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile cevap bulmuş oldu.

Genelgeye göre, veliler okul bahçesine alınmayacak, öğrenciler kendi okullarında sınava girecek, sınava maskesiz girilmeyecek, her sınıfta dezenfektan olacak ve sosyal mesafeye dikkat edilecek.

Ancak edinilen bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı, yeterli sınıf bulunmasına rağmen sınıflarda sınava girecek öğrencileri 20 kişi olarak belirledi. Gözetmen öğretmenle bu sayı 21 oldu. Dolayısıyla iki öğrenci arasında olması gereken 1,5 metre mesafenin korunması imkansız hale geldi. Bu durum da öğrenci ve velilerini tedirgin etti.

Yeterli sınıf bulunmasına rağmen, bir sınıfta sınava girecek öğrencile sayısını azaltmak amacıyma neden daha fazla sınıf kullanılmadığı merak konusu oldu.

Öte yandan, bazı okullarda sıraların çiftli olması ve 24 kişilik bir sınıfta 12 sıranın bulunması da tedirginliğe neden oldu. Bu sınıflarda 20 öğrencinin sınava girecek olmasıyla sosyal mesafenin korunmasının mümkün olmayacağı belirtildi.