Sakarya İl Halk Kütüphanesi Yönetimi’nin öncülüğünde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplantıda alınan ilçe kütüphanelerinin iyileştirilmesi kararının ardından çalışmanın ilk durağı Kocaali oldu. Kocaali İlçe Halk Kütüphanesi’nin yeni bir yüze kavuşması için ilk adım atıldı.

Kocaali’ye 15 kişilik çıkarma

Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından ilçe halk kütüphanelerinin standardının yükseltilmesi çalışması kapsamında kalabalık bir heyet Kocaali’ye geldi. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Hamit Sami Sezer, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Melek Kurtulmuş, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Reşat Özçayır, Pamukova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Zeki Ayözen, Hendek İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşe Demir, Akyazı İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hülya Metin, Karasu İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Necmi Köktaş, Sapanca İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Cemalettin Akçaer, Söğütlü İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Cengiz Yurttakal, Geyve İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Muzaffer Yemiş, Kemalettin Sami Paşa Çocuk Kütüphanesi Müdürü Metin Demir,  İl Halk Kütüphanesi Personelleri Sevil Koca ve Şener Yelkenci Kocaali’ye gelerek ilçe halk kütüphanesinde incelemelerde bulundu. Yaklaşık yarım saat kütüphanende kalan heyet, kütüphane Sorumluluğunu yürüten Kocaali Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Süleyman Memiçoğlu ile kütüphanenin fiziki durumu ve çalışma standartları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Kaymakam Odabaş ve Başkan Acar’dan destek sözü

Heyet kütüphane ziyaretinin ardından konu ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’ı makamında ziyaret etti. Kütüphanede yapılması planlanan fiziki çalışmanın gündeme getirildiği toplantıda konuşan Başkan Acar, Kocaali’de kültürel ve sosyal faaliyetler konusunda yapılacak her çalışmaya destek vereceklerini ve ilçe halk kütüphanesinde yapılacak olan çalışmalarda üzerlerine düşen görevi ivedilikle yerine getireceklerini söyledi. Heyet ardından Kocaali Kaymakamı Ahmet Odabaş’ı makamında ziyaret ederek, konu ile ilgili yapılan çalışmayı aktardı. Kaymakamlık Makamı’nda, Kocaali İlçe Halk Kütüphanesi için yapılacak olan iyileştirme çalışmalarında personel tahsisi ve fiziki çalışmalara verilmesi gereken mali desteğin konu edildiği toplantı yaklaşık yarım saat sürdü. Kütüphanenin iyileştirilmesi kapsamında her türlü desteği vereceklerini belirten Kocaali Kaymakamı Ahmet Odabaş ise ilçede okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve kütüphanenin daha cazip hale getirilmesi adına farklılık yaratan projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ve bu kapsamda Kaymakamlık Makamı’na düşen her görevin vakit kaybetmeden yerine getirileceğinin sözünü verdi. Yaklaşık 4 saat ilçede kalan ve çeşitli ziyaretler gerçekleştiren yaklaşık 15 kişilik heyet, Kocaali Merkez Plajı’nda yapılan öğlen yemeği ikramının ardından Kocaali sahilini de gezerek ilçeden ayrıldı.